کاهش چشمگیر ارزش پول ایران در برابر ارزهای خارجی که هفته های اخیر تشدید شده و ممکن است از اثرات ثانویه تحریمها به حساب آید سود آور نبودن پروازهای خارجی و حتی داخلی در ایران را مطرح کرده زیرا بسیاری از ایرانیان و طبقه متوسط دیگر توان خرید بلیط های هوایی را ندارند.
بریتیش ایرویز و ایر فرانس و کی ال ام ازقطع پروازهای خود در هفته های آینده به ایران از جمله به دلیل سود آور نبودن اقتصادی این پروازها خبر دادند.
شرکت هلندی کی ال ام از جمله شرکت هایی است که چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است.
تصمیم ۳ شرکت عمده هوایی اروپایی در توقف پروازها به ایران در شرایطی اعلام شده است که سه کشور اروپایی دخیل در برجام از بعد از خروج امریکا از این توافق هسته ای از ۱۸ اردیبهشت میکوشند که اطمینان بدانند که اگر ایران به برجام متحد بماند همچنان از مزایای آن بهرهمند خواهد شد
با وجود اراده سیاسی ۳ قدرت اروپایی نه تنها ده ها شرکت این قاره همکاری با ایران را متوقف کردند بلکه سه کشور اروپایی نیز هنوز نتوانستند راهکار عملی واقعی برای تضمین اجرایی ماندن برجام ارائه کنند امری که ایران نیز در دوره اخیر پیدرپی از آن شکایت کرده است.
بهرغم توقف پروازهای این ۳ شرکت هواپیمایی خبرگزاری فرانسه مینویسد که شرکتهای آلمانی لوفتانزا و ایتالیایی آلیتالیا همچنان پرواز های شان را به ایران را ادامه میدهند.
آمریکا هفته گذشته گروه اقدام علیه ایران را در وزارت خارجه خود تشکیل داد پیش از آن نیز رسانههای اسرائیل از تشکیل کمیته های همکاری میان نهادهای مهم اسرائیل و آمریکا با هدف اجرای دقیق تحریمها علیه ایران خبر دادند.
تحریم پروازهای مسافربری بخشی از اقدامات تنبیهی آمریکا در ارتباط با ایران چه در دور نخست تحریم ها علیه ایران که از ۱۵ مرداد انجام شده و همچنین دور بعدی تحریمها که ۱۳ آبان اجرایی میشود محسوب نمی شود.