
پیش از آن که خبر نیویورک تایمز انتشار یابد که در آن از دستور پرزبدنت ترامپ برای آماده سازی عملیات بازدارنده علیه سپاه پاسداران در خلیج فارس سخن رفته است، بسیاری از تحلیلگران نظامی در اسرائیل به انتقاد از عقب نشینی او از دستور بمباران سه پایگاه سپاه در داخل خاک ایران ادامه دادند و گفتند که سپاه و حکومت ایران این رفتار را نشان ضعف و ندانم کاری شخص ترامپ می دانند و آن را جشن گرفته اند.
این رفتار پرزیدنت ترامپ در بسیاری از امیرنشین های عرب جنوب خلیج فارس نیز مورد انتقاد قرار گرفت و حتی با لحن طنزآمیزی با آن برخورد شد.
برخی تحلیلگران اسرائیلی ابراز اطمینان می کنند که بحران در خلیج فارس نه تنها پایان نیافته، بلکه احتمال دارد در آینده شدیدتر شود و سپاه پاسداران که احساس غرور می کند، عملیات بیشتری را تدارک دیده باشد.
این بحران در حالی جریان دارد که قرار است از فردا در بحرین همایش بین المللی برای بررسی امکانات سرمایه گذاری در سرزمین فلسطینی به هدف بالا بردن سطح زندگی مردم آغاز به کار می کند. ولی بسیاری از آشنایان امور نسبت به امکان موفقیت آن ابراز بدبینی می کنند.
با این همه، برخی کارشناسان گفتند: هر اندازه که بحران خلیج فارس شدیدتر می شود، بحرین خود را بیش از پیش در خطر احساس می کند و از این رو به اسرائیل نزدیک تر می شود.
کارشناسان بر این نکته تاکید گذاشتند که نخست وزیر اسرائیل از بیان کوچکترین مطلبی که به انتقاد از رفتار پرزیدنت ترامپ و علت لغو دستور حمله تلقی شود، خودداری ورزیده است. نتانیاهو که سمت وزیر دفاع را نیز به عهده دارد، در آخرین سخنان خود، دوباره آن چه را که “شهامت پرزیدنت ترامپ” نامید مورد تحسین قرار داد و از کشورهای جهان خواست از تلاش رئیس جمهوری آمریکا برای مهار کردن رژیم ایران جانبداری کنند.
جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در همایش رسانه ای مشترک با نتانیاهو، که روز گذشته در اورشلیم برگزار شد، از جمله گفت که رژیم ایران نباید مصلحت اندیشی پرزیدنت ترامپ را نشان ضعف وی تعبیر کند. او گفت ارتش آمریکا برای رویارویی با رژیم ایران، از آمادگی کامل برخوردار است.