تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل: دولت بایدن، برخلاف “فشار حداکثری” سیاست “چوب و هویج” را در پیش می گیرد

در مورد سیاست دولت جدید ایالات متحده، به ریاست جمهوری جو بایدن در برابر رژیم ایران، تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که برخلاف دولت پرزیدنت ترامپ که باور داشت از طریق وارد آوردن فشار های حداکثری خواهد توانست حکومت ایران را به پای میز مذاکرات بکشاند، اکنون دولت پرزیدنت بایدن سیاست “چوب و هویج” را در پیش می گیرد.

سیاست جدید به این معنی است که دولت بایدن از یک سو می کوشد با ملایمت و از طریق تلاش های دیپلماتیک رژیم ایران را به پای میز مذاکرات بکشاند، و در همان حال می کوشد به محکوم سازی رژیم به خاطر فتنه گری های آن و همچنین نقض حقوق انسانی در ایران، ادامه دهد.

در این سیاست، دولت جدید واشنگتن می کوشد یک اِجماع بین المللی به وجود آورد که هماهنگی و همکاری با کشورهای اروپای غربی یکی از جناح های مهم آن است، ولی در عین حال، مشاوره و هماهنگی با اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را نیز نادیده نمی گیرد.

در چارچوب همین سیاست بود که پرزیدنت بایدن با سران سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان به مشورت تلفنی پرداخت و همزمان تیم دستیاران خود را مامور کرده با اسرائیل، عربستان و دیگر کشورها در تماس باشند و به خواسته های آنان توجه کنند.

علی خامنه ای دستور داده و گفته است با آمریکا نباید وارد گفتگو شد. او گفته است که تلاش دولت ایران نباید بازگشت آمریکا به برجام، بلکه دور زدن تحریم ها باشد.

اکنون محمد جواد ظریف با طرحی که در مصاحبه با کریستین امانپور در سی ان ان مطرح ساخت، می خواهد که سازش با آمریکا به صورت متقابل و گام به گام انجام گیرد. یعنی، ابتدا آمریکا امتیازاتی به ایران بدهد و از بار تحریم ها بکاهد و آنگاه ایران نیز گامی در راه بازگشت به تعهدات خود در برجام بردارد. همچنین ظریف پیشنهاد کرده است که مذاکرات در چارچوب کشورهای عضو برجام، و نه به طور مستقیم بین دو کشور، صورت پذیرد.

پرزیدنت ماکرون رئیس جمهوری فرانسه خواهان حضور در مذاکرات شده بود. ولی حسن روحانی آن را به شدت رد کرد و گفت که فقط برجامی ها می توانند در مذاکرات حضور داشته باشند