رسانه های همگانی در اسرائیل، در همان حال که رویدادهای مربوط به تنش میان حکومت اسلامی ایران و بریتانیا را پوشش می دهند، از رفتار دولت لندن انتقاد کرده و می گویند که بریتانیا در برابر زیاده گستاخی های رژیم ایران کوتاه آمده و در واقع یک پیروزی را دو دستی به سپاه پاسداران تقدیم داشته است.
تحلیلگر اسرائیلی عودد گرانوت در روزنامه ییسرائل هیوم نوشت که البته ممکن است رژیم ایران در یک نبرد پیروز شده و نفتکش بریتانیایی را به تسلط خود در آورده، ولی واکنش جهانی باید به گونه ای باشد که رژیم ایران جنگ را قاطعانه ببازد و از تجاوزکاری دست بردارد.
در این تحلیل آمده است که هدف سپاه پاسداران آن بود که با عملیات گستاخانه خود، نشان دهد که تسلط بر شاخاب پارس، به طور کامل در دست رژیم ایران است که اگر اراده کند، بی آن که تنگه هرمز را ببندد، قادر است آمد و شد کشتی های بازرگانی را فلج کند. منتشر ساختن فیلم کوتاهی که نشان می دهد تکاوران دریایی سپاه چگونه با طناب از هلیکوپتر به روی عرشه نفتکش پائین می آیند و بر آن مسلط می شوند، ظاهرا از قدرت آن ها برای عملی ساختن تهدیداتشان حکایت دارد.
عودد گرانوت در ادامه تحلیل خود ابراز شگفتی کرد از این که چرا بریتانیا که از خطرات به خوبی آگاهی داشت، به موقع به تدابیر احتیاطی لازم دست نزد. چرا رزمناو بریتانیا مدت یک ساعت با نفتکشی که در حال عبور از تنگه هرمز بود فاصله داشت؟
همه مقامات سیاسی و نظامی رژیم ایران هشدار داده بودند که اگر نفتکش گریس وان در جبل الطارق ازاد نشود، سپاه پاسداران متقابلا یک یا چند نفتکش متعلق به بریتانیا را خواهد ربود. بریتانیا گفت که قصد جنگ ندارد و حتی نمی خواهد بر شدت تنش بیافزاید. از این رو اعلام کرد که میل ندارد برای حفظ امنیت حوزه خلیج فارس، با نیروهای آمریکایی همکاری کند. مقامات بریتانیا گفته بودند که به چنین همکاری نیازی نیست و آن ها قادرند امنیت آمد و شد کشتی های خود را تامین کنند. ولی در عمل دیده شد که ارتش بریتانیا اهمال کرده است.
عودد گرانوت نوشت که تحریم های آمریکایی اقتصاد رژیم ایران را دچار مشکلات اساسی ساخته، ولی هنوز در حدی نیست که آن حکومت را از پای درآورد. کشورهای اروپایی تا کنون در تلاش برای دور زدن تحریم ها بوده اند و اکنون باید دید که آن ها در برابر عملیات تعرضی حکومت ایران چه واکنش عملی نشان خواهند داد.
به گفته منشه امیر، این بحران در حالی به اوج می رسد که دولت بریتانیا دستخوش تحولات و تغییرات داخلی است. هیات دولت لندن تشکیل جلسه داده و اوضاع را به دقت بررسی کرده است. ولی بریتانیا با یک مشکل اساسی روبروست و آن این که چگونه سپاه پاسداران را به جای خود بنشاند، و همزمان، مانع از بروز یک جنگ تمام عیار شود.
لطفآ به تحلیلگران اسرائیلی بگویید که آمریکا، انگلیس و روسیه (صادر کنندگان نفت) تلاش دارند تا با تحریک ایران، تنگه هرمز را ببندند و با اینکار قیمت جهانی نفت را به بالاترین حد در تاریخ برسانند.
هر سه قدرت با همکاری هم مقدمات این کار را از پیش فراهم نموده اند؛ از جمله میتوان به بلوکه کردن نفت ونزوئلا و لیبی و همچنین صحنه سازی برای قدرتمند نشان دادن ایران (سرنگونی پهباد قلابی و کوتاه آمدن در برابر دزدی دریایی سپاه) اشاره کرد.
از طرف دیگر چین و اروپا که قربانی بزرگ گرانی نفت خواهند بود، تلاش دارند تا با سازش کاری دربرابر حکومت ایران، آنها را از نقض برجام و بستن تنگه هرمز منصرف نمایند.
در چنین شرایطی، تنها اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران میتواند هردو سیاست منفعلانه را نابود و دنیا را با رژیم ایران به جنگ بکشد.
آدم نمیتونه نون خودشو بخوره و حلیم مشتی یحیا رو هم بزنه
دولت انگلستان برای منافع مقطعی خودش در تزلزل به سر میبرد و این مسئله سپاه تروریستی و راهزن را تنها جریحتر میکند!
سلام
تحلیگران اسرائیلی هم دلشون خوشه مگر قرار بود انگلیس از فرزند خوانده اش حمایت نکنه؟ همه مردم میدونند پدر خوانده اخوندها انگلیسه,
نظر شما در رابطه با دزدی دریایی انگلستان چیست؟