دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا روز چهارشنبه (۱۶ تیر) علیه توییتر و فیس بوک و گوگل و مدیران عامل این شرکتها شکایت و آنها را به خاموش کردن غیرقانونی نقطه نظرات محافظه کارانه متهم کرد.
شکایتهای دونالد ترامپ که در دادگاه منطقه ای آمریکا در میامی تنظیم شدهاند، این پلتفرمهای رسانههای اجتماعی را متهم می سازند که حق آزادی بیان که با نخستین متمم قانون اساسی آمریکا تضمین شده است را زیر پا گذاشتهاند.
ترامپ در تنظیم این سه شکایت، اتهاماتی مشابه، علیه فیس بوک و مارک زاکربرگ، مدیرعامل این شرکت، توییتر و جک دورسی، مدیرعاملش و گوگل و ساندار پیچای، مدیرعامل این شرکت مطرح کرد. حضور ترامپ در توئیتر برای همیشه ممنوع شده و فیس بوک حداقل تا سال ۲۰۲۳ فعالیت ترامپ در این شبکه اجتماعی را معلق کرده است. یوتیوب هم اعلام کرده تا زمانی که این شرکت با معیارهای خاص خود تشخیص دهد ریسک خشونت کاهش پیدا کرده است، مانع از فعالیت ترامپ خواهد شد.
دونالد ترامپ و بسیاری از هوادارانش، شبکه های اجتماعی را به نوکری دموکراتها و اقدام علیه آزادی بیان متهم میسازند. حذف حساب کاربری دونالد ترامپ از توئیتر در حالی است که حساب کاربری علی خامنهای، رهبر یهودستیز رژیم ایران، همچنان فعال است و به یهودستیزی، نفرت پراکنی، دروغ پردازی و ترویج خشونت علیه اسرائیل ادامه میدهد. بسیاری از کاربران فضای مجازی و سیاستمداران جمهوریخواه در آمریکا، نسبت به استانداردهای “دو گانه” و “مغرضانه” توئیتر و شبکههای اجتماعی هم راستا با آن، در برخورد با «ترویج خشونت» و «نفرت پراکنی» اعتراض دارند.