
پرزیدنت ترامپ در آخرین سخنان خود گفت که نمی خواهد با ایران وارد جنگ شود، ولی اگر جنگی رخ دهد، ویرانی های بسیاری به جای خواهد گذاشت و موجب نابودی خواهد شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده که با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا سخن می گفت، با توضیح دادن علت آن که در دقایق آخر، برنامه حمله به سه پایگاه سپاه پاسداران را متوقف ساخت، گفت که او مایل به جنگ نیست و بیشترین تلاش خود را برای جلوگیری از درگیری نظامی به عمل می آورد، ولی اگر جنگی روی دهد، میزان ویرانی و تخریب فاجعه بار خواهد بود.
پرزیدنت ترامپ این سخنان را در برنامه پربیننده “دیدار با رسانه ها” بیان داشت و درباره باطل کردن برنامه حمله، گفت: «هواپیماهای نظامی ما هنوز پرواز نکرده بودند، ولی تا زمان پرواز آن ها زمان زیادی باقی نمانده بود. رئیس جمهوری ایالات متحده در این مصاحبه از تصمیم خود برای باطل کردن فرمان حمله، قاطعانه دفاع کرد و از ابعاد ویرانی احتمالی سخن گفت.
او گفت که در پی جنگ با ایران نیست و می خواهد که مشکلات از طریق گفتگو حل شود.
ساعاتی پیش از پخش این گفتگو، یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران گفته بود که آن ها می توانستند یک هواپیمای نظامی دارای سرنشین آمریکا را ساقط سازند، ولی از این کار خودداری کردند.
پرزیدنت ترامپ در ادامه سخنان خود در این مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد که برای آغاز گفتگو با حکومت اسلامی ایران، هیچ پیش شرطی قائل نمی شود. این سخنان در حالی بیان می شود که مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده، سال گذشته دوازده شرط برای تغییر رفتار حکومت اسلامی ایران قائل شده بود.
او گفت که دو روز پیش، هنگامی که ایالات متحده قصد داشت نسبت به ساقط کردن پهپاد اطلاعاتی توسط سپاه پاسداران، به واکنش نظامی دست بزند، هنوز هیچ دستوری صادر نکرده و چراغ سبز نشان نداده بود. با این همه تدارکات در حال تکمیل بود و اگر دستور صادر می شد، هواپیماها در کوتاه ترین مدت می توانستند به پرواز در آیند.
پرزیدنت ترامپ در پیام روز گذشته (آدینه) در توضیح این که چرا دستور حمله را باطل کرد، گفته بود که هنگام مشورت با فرماندهان ارتش آمریکا به وی گفته بودند که چنین عملیاتی ممکن است صد و پنجاه کشته به جای گذارد و او نمی خواست بابت یک هواپیمای بدون خلبان موجب چنین تلفاتی شود.
ولی میرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوا – فضای سپاه پاسداران روز گذشته گفته بود که سپاه می توانست یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی را که سی و پنج سرنشین داشت هدف قرار دهد، ولی از آن خودداری ورزید.
این سخنان حاجی زاده در شماره امروز روزنامه نیویورک تایمز مورد تائید قرار گرفت.
به نوشته نیویورک تایمز، پنتاگون (وزارت دفاع ایالات متحده) تائید کرده که هنگام انجام ماموریت هواپیمای بدون خلبان، یک هواپیمای نظامی دیگر آمریکایی نیز در همان حوالی در حال پرواز بوده است. نیویورک تایمز در خبر پریروز (پنجشنبه) فاش ساخته بود که پرزیدنت ترامپ در آخرین لحظه دستور حمله را باطل کرد. ساعاتی بعد شخص رئیس جمهوری این خبر را تائید کرد و به دفاع از تصمیم خویش پرداخت.
ولی در تهران، مقامات حکومتی آن را نشان ضعف پرزیدنت ترامپ دانستند و بسیاری از امامان جمعه در خطبه های روز گذشته خود، با کلمات رکیلی او را مورد توهین قرار داده و از جمله، وی را “بی عرضه” توصیف کردند.
اگه جمهوری اسلامی بوسیله خرابکاری و تهدید و تروریسم بتونه تحریمھا رو بشکنه، ۱۰۰% با برخورد نظامی روبرو میشه۰