ترامپ: رژیم ایران با آتش بازی می کند. نتانیاهو: با اتم ایران مبارزه می کنیم – فشرده رویدادهای اتمی ایران

اقدام حکومت ایران در نقض تعهد خود در مورد محدود ساختن ذخیره اورانیوم غنی شده، واکنش های اعتراض آمیز گسترده ای را در سراسر جهان به دنبال داشت. گر چه کارشناسان می گویند که عدم رعایت محدودیت سیصد کیلوگرمی اورانیوم غنی شده، از نظر استراتژیک، یک امر کاملا حاشیه ای است و اهمیت چندانی ندارد، ولی نفس این اقدام، نشان می دهد که رژیم ایران حاضر به گذشت نیست و قصد بحرانی تر کردن اوضاع را دارد، که ممکن است به وقوع جنگ بیانجامد.

پرزیدنت ترامپ اعلام داشت که رژیم ایران با این کار، با آتش بازی می کند و نخست وزیر اسرائیل گفت که حکومت ایران نشان می دهد که از قصد خود برای تولید بمب هسته ای رویگردان نشده است. وزیر خارجه اسرائیل نیز هشدار داد که اسرائیل هرگز اجازه نخواهد داد رژیم ایران به بمب هسته ای نزدیک شود.

اصرار حکومت ایران در تجاوز از تعهدات خود در چارچوب برجام، نشان می دهد که فتوای علی خامنه ای در حرام دانستن بمب اتمی هیچ ارزشی ندارد و یک ترفند سیاسی بیش نیست.

از سوی دیگر، وزیر خارجه رژیم از این اقدام دفاع می کند و اعلام می دارد که نقض محدودیت ذخیره کردن اورانیوم غنی شده، واکنش طبیعی ایران به خروج ایالات متحده از برجام و عدم توانایی اروپا در جبران کردن این زیان است.

رژیم ایران از اروپائیان توقع داشت که به خرید نفت از ایران ادامه دهند. ولی آنان حاضر نیستند منافع بازرگانی خود با ایالات متحده را به خاطر تامین انتظارات حکومت ایران به خطر اندازند.

حکومت ایران اعلام کرده که اگر این وضع ادامه یابد، رژیم نیز گام های دیگری در راه خروج از برجام برخواهد داشت – امری که کشورهای اروپایی می کوشند از آن جلوگیری کنند.

رژیم ایران گفته است که اگر این وضع ادامه یابد، ایران نیز گام های بیشتری در راه نقض برجام برخواهد داشت و اقدام بعدی ممکن است روی آوردن به غنی سازی بیست درصدی باشد که گام مهمی در راه ذخیره کردن اورانیوم به هدف تولید بمب اتمی می باشد.

اسرائیل هشدار داده که چنین رفتاری را بسیار خطرناک می داند و نسبت به آن ساکت نخواهد نشست.

آگاهان اسرائیلی می گویند که همه این اقدامات رژیم ایران، در مرحله کنونی جنبه هشدار دهنده دارد و واکنشی نسبت به خالی شدن خزانه حکومت و شدت گرفتن خطرات در مورد ادامه عمر رژیم تلقی می شود و به هدف وارد آوردن فشار بر جامعه بین المللی، به هدف برداشتن تحریم ها و یا حداقل، کاهش آن در حدی است که ایران از نظر تامین  هزینه های جاری بتواند دوام آورد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز گذشته (دوشنبه) دوباره گفت که همه این تصمیمات رژیم قابل بازگشت است. این سخن پیشتر از زبان حسن روحانی و محمود جواد ظریف نیز شنیده شده بود که نشان می دهد اقدامات حکومت، در این مرحله، برای ترساندن جامعه جهانی می باشد، ولی در همان حال می تواند زمینه ساز راه ایران در مسیر اتمی قرار گیرد.

تحلیلگران اسرائیلی می گویند که در مرحله کنونی، هنوز تحریم ها و فشارهای ایالات متحده نتوانسته است حکومت ایران را ناچار سازد از سیاست تجاوزکارانه دست بردارد. حکومت تهران، چنین رفتار می کند که قصد تسلیم شدن ندارد و معلوم نیست افزایش فشارها تا چه حد می تواند موثر افتد.

دولت عراق توصیه کرده است که ایالات متحده راه حلی را که با کره شمالی در پی به دست آوردن آن است، در مورد ایران نیز به آزمون بگذارد. به این معنی که ایالات متحده به این توافق بسنده کند که همه برنامه های اتمی ایران، بی آن که تاسیسات هسته ای برچیده شود، به همان صورت که هست متوقف گردد. ولی این راه حل نمی تواند مورد پذیرش دولت واشنگتن قرار گیرد، زیرا این همان تعهدی است که حکومت ایران در چارچوب برجام سپرده و ایالات متحده آن را خطرناک و باطل دانسته و از برجام خارج شده است.

اشکال اصلی برجام آن است که فقط تا شش سال دیگر اعتبار دارد و ظاهرا، با گذشت این زمان، ایران می تواند به برنامه های اتمی بازگردد و پرزیدنت ترامپ آن را یک قرارداد فاجعه بار خوانده است.

درباره همه مطالبی که در این خبر آمد، گزارش های بیشتری را در طول برنامه خواهید شنید.

 

2 دیدگاه‌

  1. چهل ساله یک دیوانه زنجیری به اسم خمینی و بعد خامنه ای شعار محو کشور هشت میلیونی اسرائیل از نقشه جهان آنهم بیدلیل داده اند حالا از دنیا طلبکارند که چرا به آنها اجازه دستیابی به سلاح کشتار دسته جمعی نمی دهند.

  2. خب اسراییل بیاد برای این منظور مهم پاپیش بزاره و کلاهک‌های اتمی خود رو تحویل آمریکا بده و رسماً ان پی تی رو قبول کنه بعد بیاد از طریق سازمان ملل متحد به ایران فشار بیاره که ایران هم باید کلاهک‌های هسته‌ای که بعد از فروپاشی شوروی خریداری کرده رو تحویل بده.
    آیا این بهترین راهکار نیست؟

Comments are closed.