
در حالیکه ظریف ایالات متحده را تهدید کرد که ممکن است ایران دست به عملیات یاغی گرانه بزند، پرزیدنت ترامپ گفت که گزینه نظامی علیه حکومت ایران بر روی میز قرار دارد اما درهای مذاکره نیز همچنان باز است.
وزیر خارجه حکومت ایران در ادامه سفر خود به سوئد در موسسه “سیپری” استکهلم درباره اوضاع خاورمیانه و خلیج فارس گفت: ممکن است ایران هم در مقابل آمریکا غیرقابل پیشبینی عمل کند.
ظریف افزود: غیرقابل پیشبینی عمل کردن دو طرف میتواند هرج و مرج ایجاد کند. رئیس جمهوری آمریکا نمیتواند سیاست غیرقابل پیشبینی در پیش بگیرد و از دیگران انتظار داشته باشد سیاستهای قابل پیشبینی داشته باشند.
پرزیدنت ترامپ پیشتر گفته بود هر موقع ایران آماده باشد، کافی است که به ما اطلاع دهد، ایران هر چیزی که بخواهد انجام دهد ما نیز آماده هستیم.
حسن روحانی و شماری از مقامات حکومت ایران بارها اعلام کرده اند به شرط برداشته شدن تحریمها آمادهاند با آمریکا وارد مذاکره شوند اما علی خامنهای، که تصمیم گیرنده نهایی حکومت است گفته است هرگونه گفتوگوی مستقیم با آمریکا را رد کرده و مذاکره با دولت ترامپ را “سم مضاعف” خوانده است.
ظریف گفت: «اعراب خلیج فارس نمیتوانند با خرید تسلیحات از غرب به امنیت دست پیدا کنند و تقویت و حضور نیروهای خارجی هم نمیتوانند امنیت را تامین کنند».
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم موسوم به سیپری یک نهاد بینالمللی مستقل و غیردولتی است که در خصوص تسلیحات، کنترل و خلع سلاح تحقیق میکند.
برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، در انتقاد به سخنان تهدید آمیز ظریف گفته است :آقای ظریف همواره سیاستهای خامنهای را پیش برده است.
هوک افزود: ظریف در ارتباط با اهداف واقعی جمهوری اسلامی جهانیان را فریب داده است. حکومت ایران علاوه بر وزیر خارجه از افراد دیگری هم برای دیپلماسی استفاده میکند.