ترامپ گفت “ایران در سوریه، هر کاری می خواهد، بکند” و سخنانش موجب شگفتی و نگرانی در اسرائیل شد

نخست وزیر اسرائیل بارها گفته است که دائمی شدن حضور نظامی سپاه قدس در سوریه، امنیت اسرائیل را به شدت به خطر می اندازد و این کشور به هر تلاش لازم دست خواهد زد که از وقوع چنین امری جلوگیری کند

سخنان پرزیدنت ترامپ درباره حکومت اسلامی ایران، که گفت: «ایران برود و هر کاری را که در سوریه می خواهد، بکند»، مقامات اسرائیلی را دچار شگفتی ساخت و موجب نگرانی هایی شد. ولی رئیس جمهوری ایالات متحده در عین حال گفت که حکومت ایران بسیار ناتوان شده و توان مالی خود را از دست می دهد و حضور آن در سوریه کاهش می یابد.

ولی آشنایان امور در اسرائیل این ارزیابی را رد می کنند و بر این باورند که رژیم کنونی در ایران، در بدترین شرائط اقتصادی نیز از برنامه های خود برای ادامه فتنه گری در کشورهای منطقه دست برنخواهد داشت – زیرا ظاهرا آن را یک “واجب دینی” می داند که در ضمن به سران رژیم و فرماندهای ارشد سپاه پاسداران امکان می دهد به دزدی ها و سوءاستفاده های کلان از خزانه ملت ادامه دهند.

پرزیدنت ترامپ که در نشست کابینه خود سخن می گفت، در توضیح سخنان خود در مورد سیاستی که در سوریه و علیه حکومت اسلامی ایران در پیش گرفته گفت: «آن ها در سوریه می توانند هرکاری را که می خواهند بکنند» و افزوده گفت: «ایران و روسیه نیز در مبارزه با داعش در سوریه، نقش دارند. بگذارید که آن نیز تلاش خود را بکنند».

این سخنان در اسرائیل به ویژه به این علت موجب نگرانی شد که ظاهرا به حکومت ایران در سوریه، آزادی عمل مطلق اعطا می کند.

محافل ارشد اطلاعاتی و سیاسی اسرائیل گفتند که چه افسوس که پرزیدنت ترامپ در جریان گزارش های بسیار حساس نظامی و امنیتی قرار نمی گیرد، و یا آن ها را به دقت نمی خواند.

اشاره شخصیت های مزبور به این دیدگاه  بود که رژیم ایران از اول برای جلوگیری از سقوط رژیم پرزیدنت بشار اسد وارد صحنه جنگی سوریه شد و هدفش استقرار در آن کشور به هدف برپا کردن پایگاهی بود که بتواند با اسرائیل مرز مشترک داشته باشد و این کشور را مورد تعرض قرار دهد و همزمان به حزب الله لبنان در شمال و حماس در نوار غزه دستور دهد حملات همزمانی را علیه اسرائیل آغاز کنند.

سرکرده جدید سازمان تروریستی جهاد اسلامی آزادی فلسطین، گروهی که توسط رژیم ایران برپا شده، پس از دیدار با خامنه ای در تهران، از جمله گفت که اگر حزب الله لبنان وارد عملیات جنگی علیه اسرائیل شود، جهاد اسلامی نیز از نوار غزه اسرائیل را مورد حمله قرار خواهد داد.

با توجه به این ارزیابی ها، یک شخصیت سیاسی ارشد اسرائیل که نخواست نامش برده شود، به خبرنگاران گفت که پرزیدنت ترامپ از مطالب و مسائلی که به آینده سوریه مربوط می شود، آگاهی کامل ندارد و از این رو سخنان او نمی تواند یک راهکار سیاسی موثر ارائه کند.

نخست وزیر اسرائیل بارها گفته است که دائمی شدن حضور نظامی سپاه قدس در سوریه، امنیت اسرائیل را به شدت به خطر می اندازد و این کشور به هر تلاش لازم دست خواهد زد که از وقوع چنین امری جلوگیری کند.