ترکیه حمله نظامی علیه کردهای سوریه را آغاز کرد، دنیا اعتراض می کند و اردوغان نادیده می گیرد

در واکنش به حمله نظامی ارتش ترکیه به جنگجویان کرد در شمال سوریه، حمله ای که انتظار آن می رفت، پرزیدنت ترامپ یک بار دیگر به رجب طیب اردوغان هشدار داد که مبادا مرتکب جنایات جنگی شود. اردوغان قول داد که این جنگ در چارچوب مقررات بین المللی صورت خواهد گرفت. ولی با توجه به سابقه خشونت در ارتش ترکیه و کشتار کردهای آن کشور، هیچکس سخنان رئیس جمهوری ترکیه را باور نمی کند. حسن روحانی حمله ترکیه را محکوم دانست و جامعه عرب نیز بیانیه ای در نکوهش آن انتشار داد. سازمان های حقوق بشر ابراز نگرانی می کنند که ارتش ترکیه دوباره به قتل عام کردها دست بزند. ولی در مجموع بعید می نماید که هیچ کشوری برای متوقف ساختن تهاجم ترکیه، وارد میدان شود.

ارتش ترکیه نواحی کردنشین شمال سوریه را هدف بمباران های هوایی و آتش شدید توپخانه قرار داده که نتیجه اجتناب ناپذیر آن، کشته شدن افراد غیرنظامی و ویرانی ساختمان ها می باشد – امری که با معیارهای بین المللی همخوانی ندارد.

جنگجویان کرد گفته اند که ممکن است همه زندانیان داعش را آزاد کنند و آنان را به سوی اروپا بفرستند، تا اروپائیان بهای این سکوت خود را بپردازند. آن ها گفته اند که تا آخرین قطره خون هود به ایستادگی ادامه خواهند داد. ولی ارتش ترکیه یکی از قوی ترین نیروهای مسلح منطقه و جهان است و بعید می نماید که کردها بتوانند برای یک مدت طولانی مقاومت کنند.

ادعای ترکیه آن است که می خواهد یک نوار امنیتی به عرض سی کیلومتر در شمال سوریه به وجود آورد تا چریک های کرد نتوانند از خاک سوریه وارد ترکیه شوند و به عملیات جنگی علیه ترکیه دست بزنند. ارتش ترکیه، عملا همین سیاست را در شمال عراق اِعمال می کند و بارها مواضعی را در خاک آن ایالت، با این ادعا که متعلق به مواضع نظامی کردهای ترکیه است، بمباران کرده است.

در یک گزارش گفته شده بود که کردهای مورد حمله، قصد دارند به ارتش سوریه و نیروهای روسی مستقر در آن کشور بپیوندند. ولی در یک گزارش دیگر آمده است که ارتش سوریه نیز همزمان با ارتش ترکیه، مواضع کردها را هدف بمباران قرار داده است.

پرزیدنت ترامپ که تهدید کرده بود اگر ارتش ترکیه مرتکب جنایات جنگی شود، آمریکا اقتصاد آن کشور را ویران خواهد کرد، در سخنان امشب (چهارشنبه) تاکید کرد که تنها پنجاه نفر سرباز آمریکایی در سوریه باقی مانده بودند که بیرون آوردن آن ها نباید موجب چنین جنجالی شود.

ولی تردیدی نیست که قصد حمله ارتش ترکیه، نتیجه مستقیم تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج کامل از خاک سوریه بوده است. حکومت ایران از این اقدام ابراز خرسندی کرد. تحلیلگران حکومت ایران، آن را نشان دیگری از ضعف و نبود استراتژی در رهبر ایالات متحده دانستند.

در شبانه روز گذشته، همزمان با تمرکز نیروهای ارتش ترکیه در مرزهای شمالی سوریه، حکومت ایران نیز اعلام کرد که به یک مانور ناگهانی در نزدیکی مرزهای ترکیه می پردازند و نیروهای زیادی در آن جا متمرکز ساخت. ولی ارتش ترکیه به این اقدام رژیم ایران اعتنایی نکرد و حمله خود را عملی ساخت.

در میان رزمندگان کرد، دختران و زنان جوان بسیاری دیده می شوند که مورد آموزش سربازان آمریکایی قرار گرفته اند. ولی خروج سربازان آمریکایی، هر اندازه هم که جنبه نمادین داشته به روحیه آن ها آسیب رسانده است.

دبیرکل ناتو (پیمان نظامی اتلانتیک شمالی) امشب به اردوغان هشدار داد که بیش از این موجب تنش در منطقه نشود. ولی بی تردید، رئیس جمهوری ترکیه، این هشدار را نیز نادیده می گیرد.

یک دیدگاه

  1. ترامپ در شرایط فاجعه باری کردها را تنها گذاشت و در آینده اسراییل را نیز حتما تنها خواهد گذاشت.خامنه ای و قاسم سلیمانی در تمام عمرشان یک حرف راست گفته اند و آن این است که آمریکا اصلا قابل اعتماد نیست و روزی دوستانش را تنها خواهد گذاشت . یک حرف زیبا از قدیمیها برای ما (انسان با آبرو پول را جلوی آبروی خود میگذارد وانسان بی آبرو یک عمر آبرویش را به پول می فروشد)-درکشور ما ایران هرکس یک دوست کرد داشته باشد به این دوستی افتخار می کند .چرا که مردمان کرد واقعا متفاوت هستند.بنده خودم آذری هستم و دوستان کرد زیادی دارم.جای خالی ارتش قدرتمند اسراییل واقعا احساس میشود چرا که ریشه انسانیت و اصالت در دنیا مورد تهدید واقع شده است.

Comments are closed.