تزریق واکسن کورونا در اسرائیل زودتر از مقرر آغاز می شود و ابتدا سالمندان واکسینه می شوند

اسرائیل با تلاش بسیار خود را برای آغاز تزریق واکسن ضد کورونا آماده می سازد و مقدمات آن به سرعت فراهم می شود و احتمال میرود که آغاز تزریق زودتر از موعدی باشد که پیش بینی شده بود.

در حالی که ابتدا تصور می شد که سازماندهی این کار ممکن است سه هفته به درازا بکشد، اکنون انتظار می رود که در اواسط این هفته آغاز گردد و قرار است که ابتدا همه افرادی که در خانه سالمندان زندگی می کنند، واکسینه شوند. در اسرائیل صدها خانه سالمندان وجود دارد که بیش از دویست هزار نفر در آن ها ساکن هستند و قرار است در ظرف پنج روز کار تزریق به انجام برسد.

در اسرائیل، همانند همه کشورهای جهان، گروه سالمندان بیشترین هدف این ویروس بوده و درصد فوت شدگان بسیار بالاتر از دیگر قشرهای جمعیتی کشور است.

ارزیابی شده که هر روز بیش از پنجاه هزار تزریق صورت گیرد و همه سالمندان در ظرف حداکثر پنج روز این واکسن را دریافت کنند.

در پایان این کمپین، واکسینه کردن دیگر قشرهای جمعیتی اسرائیل، بدون دسته بندی آغاز خواهد شد و هر فرد داوطلب می تواند از این واکسن به طور رایگان بهره مند گردد.

در روزها و هفته های آینده انتظار می رود میلیون ها واحد واکسن به اسرائیل برسد و هم اکنون نیز مقدار کافی برای آغاز تزریق آماده شده است.

بیم آن میرود که برخی از قشرهای جمعیتی و از جمله شماری از باورمندان متعصب و یا افرادی به خاطر باورهای محافظه کارانه یا ایدئولوژیک حاضر به دریافت واکسن نباشند و یا بگویند که این واکسن هنوز به دقت آزمایش نشده و ممکن است خطر آفرین باشد. از این رو، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اعلام کرده که نخستین کسی خواهد بود که از این واکسن استفاده خواهد کرد.

با این همه، حفظ محدودیت های فاصله اجتماعی همچنان ادامه خواهد یافت و حتی سخن از آن است که اگر شمار مبتلایان به طور روزانه همچنان بالا رود، چاره ای جز قرنطینه کامل و سراسری نخواهد بود. اکنون مدتی است که شمار مبتلایان به طور روزانه از یک هزار نفر بالاتر است و این رقمی است که برای اسرائیل قابل تحمل نمی باشد. ولی در عین حال، درصد افرادی که بر اثر ابتلا فوت می کنند، از اکثر کشورهای دیگر پایین تر است و این امر نشان از پیشرفت شگفت پزشکی در اسرائیل دارد.

در همان حال که از محدودیت های بیشتر سخن گفته می شود، دولت ناچار شد زیر فشار مذهبیون، از برنامه منع آمد و شد شبانه در ایام عید حنوکا صرف نظر کند. در این عید، خانواده ها به مدت هشت شب شمع بر می افروند و در دیدار خانوادگی به ترانه خوانی و شادی می پردازند. هدف از برقراری قرنطینه شبانه آن بود که همایش های بزرگ به وجود نیاید. ولی این برنامه باطل شد.

در اسرائیل تاکنون ۳۵۲ هزار نفر مبتلا شده اند که ۲۹۶۲ تن از آنان درگذشته اند و ۳۲۰ تن در وضع وخیم به سر می برند و بستری هستند.