خبرگزاری تسنیم می نویسد که در ظرف دو سال گذشته ۱۶ میلیارد دلار از ذخایر ارزی از ایران بیرون برده شد و در همان مدت ۳۲ میلیارد دلار سرمایه نیز از ایران خارج شده است.
گرچه ظاهرا این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، گزارش خود را در انتقاد شدید از ناتوانی ها و ناکامی های دولت حسن روحانی انتشار داده، ولی حقیقت بسیار تلخی در آن نهفته که همانا بحران ریشهایِ اقتصاد ایران است که در ساختار سیاسی کنونی ایران، هیچ درمانی ندارد و روز به روز بدتر خواهد شد.
خروج سرمایه از یک کشور به مفهوم آن است که کارخانه های جدید برپا نمی شود و حتی کارخانه های موجود به تعطیلی کشانده میشوند و پروژه های اشتغالزا متوقف میگردند.
کشورهای جهان و به ویژه ممالک جهان سومی، به سرمایه گذاری نیاز بسیار دارند تا بتوانند اقتصاد خود را بهبود بخشیده و از میزان بیکاری بکاهند و سطح زندگی مردم را کمی بالا برند. ولی در ایران امروز، نه تنها سرمایه ای وارد کشور نمی شود، بلکه سرمایه محلی نیز از کشور بیرون برده می شود.
همچنین خروج ۱۶ میلیارد دلار از ذخایر ارزی، بهترین نشان سوء مدیریت و عدم اعتماد به آینده اقتصادی ایران است. فروپاشی صندوقهای پس انداز و به وجود آمدن قشر مالباختگان که میلیون ها نفر را شامل می گردد، ضربه هولناکی به اقتصاد کشور وارد می آورد و آن را درمان ناپذیر می کند.
از هنگامی که پرزیدنت ترامپ خروج ایالات متحده از برجام را اعلام کرده، بهای دلار و دیگر ارزهای خارجی به سرعت گران شده، در حدی که امروز دلار در بازار ارز تقریبا نایاب است و گاهی بهای آن حتی به ده هزار تومان نیز رسیده است.
ظاهرا یکی از علل تضعیف ذخایر ارزی ایران، پائین آمدن درآمد نفت ایران بوده است. ولی آماری که تسنیم انتشار داده، نشان می دهد که صادرات کالاهای غیرنفتی ایران نیز کاهش چشمگیری داشته است. حتی درآمد ایران در رشته اعطای خدمات پائین آمده است که همه این ها نشان یک بیماری اقتصادی مزمن است.
این انتقادهای تسنیم در حالی انتشار می یابد که بخش عمده ای از اقتصاد ایران در انحصار سپاه پاسداران قرار دارد که هر سال دهها میلیارد دلار کالای قاچاق به ایران وارد می کند که درآمد آن صرف برنامه های اتمی و موشکی می شود و به صندوق ملی باز نمی گردد.
تسنیم در مقاله دیگری به هدف آسیب رساندن به موقعیت دولت کنونی، به مقایسه بین حسن روحانی و محمود احمدی نژاد پرداخته و می نویسد که تفاوتی بین آن دو وجود ندارد. مفهوم این مقایسه آن است که حتی خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، احمدی نژاد را که پادوی محبوب مقام معظم رهبری بود، فرد ناتوانی توصیف می کند که در بیعرضگی، تفاوتی با حسن روحانی نداشته است.
تسنیم در این رابطه نوشت: «نگاهی به نظرات و تحلیل های اقتصادی و کارشناسی حامیان دولت و منتقدان نشان میدهد که روحانی همان سیاست های غلط اقتصادی دولت های گذشته، و به ویژه دولت احمدی نژاد را دنبال می کند».
خبرگزاری تسنیم در گزارش جداگانه ای، ۲۲ دلیل برای گرانی سرسام آور دلار ذکر کرده که بسیاری از آن ها انگشت اتهام را به سوی دولت کنونی متوجه می سازد، و این در حالی است که کل ساختار سیاسی و اجتماعی و اقتصادی رژیم است که این بحران علاج ناپذیر را برای ایرانیان به وجود آورده است.
بحران اقتصادی در ایران، با دولت حسن روحانی و یا احمدی نژاد آغاز نشد، بلکه این روند شومی است که سرآغاز آن به روی کارآمدن حکومتی در ایران بود که رسیدن به هدف های رویایی غیرایرانی را ، بر تامین رفاه ملت ایران، همیشه برتر دانسته است.