به دنبال یک رشته رایزنی هایی که در رده بالای نظامی و امنیتی اسرائیل به عمل آمد، این توصیه گردید که بهتر است اسرائیل از هرگونه اقدام علنی که ممکن است تنش با حکومت ایران در سطح دریا و یا در موارد دیگر افزایش دهد خودداری کند.
این تصمیم که پس از بررسی های جامع در رده بالای حکومتی صورت گرفت، از این که برخی دست اندرکاران امور امنیتی و نظامی، اطلاعات محرمانه ای را در اختیار رسانه های معروف بین المللی قرار داده اند انتقاد شد و تاکید گردید که باید جلوی این رفتارها را گرفت.
سخن از آسیب رسانی به کشتی جاسوسی ساویز در دریای سرخ و همچنین موارد آسیب رسانی به کشتی ها و نفتکش های دیگری است که به اسرائیل نسبت داده شده و خبر آن به رسانه های بین المللی درز کرده است.
در بررسی های امنیتی گفته شده که واکنش رژیم ایران به انفجار در کشتی ساویز، نشان می دهد که آن رژیم نیز قصد بحرانی کردن اوضاع را ندارد و نمی خواهد با اسرائیل وارد یک رویارویی علنی نظامی شود.
حکومت ایران هم اکنون در مورد برنامه های اتمی و موشکی خود، به شدت با ایالات متحده و کشورهای اروپایی درگیر است و همه توان سیاسی و دیپلماتیک خود را در این راه به کار انداخته و نمی خواهد جبهه دیگری بگشاید که ممکن است خطرات جدی ایجاد کند.
با آن که رسانه های عربی نوشته بودند که بمب گذاری در زیر بدنه کشتی ساویز توسط واحدی از کماندوهای زیرآبی اسرائیل صورت گرفته، و برخی رسانه های حکومتی در ایران نیز انگشت اتهام را به سوی اسرائیل دراز کردند، ابوالفضل شکارچی سخنگوی نیروهای مسلح گفت که این جریان همچنان در دست بررسی است و عاملان و آمران آن هنوز مشخص نشده اند. او در عین حال گفت: تردیدی نیست که اسرائیل و ایالات متحده می خواهد کشورهای عرب منطقه را علیه حکومت اسلامی ایران وارد معرکه کنند.
در اسرائیل سخنان شکارچی چنین تفسیر شد که رژیم مایل نیست در شرایط کنونی، تب جنگی علیه اسرائیل را افزایش دهد و بهتر است اسرائیل نیز همین شیوه را در پیش گیرد.
حکومت ایران به شدت بیم دارد که اگر به یک رویارویی دریایی و یا موشکی با اسرائیل بپردازد، بهانه ای به دست اسرائیل خواهد داد که تاسیسات اتمی و موشکی را در داخل ایران تخریب کند.
بنیامین نتانیاهو در آخرین سخنان خود هفته پیش گفت که اگر امنیت اسرائیل به صورت جدی به خطر افتد، حتی مخالفت “دولت های دوست” با اقدامات دفاعی اسرائیل، تغییری در تصمیم این کشور نخواهد داد.