تظاهرات اعتراضی در عراق علیه سیاستمداران آن کشور و نفوذ ایران، شدیدتر شده است

بحران سیاسی و اعتراضات مردمی در عراق، نه تنها فروکش نکرده، بلکه امروز (دوشنبه) بر شدت آن افزوده شده است. امروز نیز هزاران شهروند  عراقی در اعتراض به معرفی نامزد جدید پست نخست وزیری از سوی حکومت ایران با برگزاری تظاهرات و بستن خیابان‌ها و ساختمان‌های عمومی در بغداد و به ویژه شهرهای جنوب این کشور، تظاهرات کردند .

مردم معترض به معرفی یکی از وزرای در دولت مستعفی عبدالمهدی به‌عنوان نامزد نخست وزیری اعتراض کردند و خواستار انتخاب نخست‌وزیر مستقل شدند.

اعتراضات مردمی ضددولتی در عراق از اول ماه اکتبردر  بغداد و شهرهای عمده‌ شیعه‌نشین در جنوب عراق شروع شد.  تظاهرکنندگان خواستار تغییر کامل حاکمیت هستند و آن را فاسد و تحت نفوذ جمهوری اسلامی ایران می‌دانند.

در تظاهرات روز گذشته( یک‌شنبه )مردم عراق  در شهر دیوانیه در جنوب بغداد، تظاهرکنندگان ساختمان‌های عمومی را یکی پس از دیگری بستند و روی آنها پلاکاردهایی نصب کردند که رویشان نوشته بود “کشور در دست احداث است”.

در این موج جدید اعتراضات، تظاهرکنندگان در دیوانیه و بصره “اعتصاب عمومی” اعلام کردند، در کربلا و نجف دو شهر مقدس شیعیان، هزاران دانشجو سر کلاس‌ها حاضر نشدند و در ناصریه نیز تظاهرکنندگان چندین پل و خیابان را مسدود کردند.

برهم صالح، رییس جمهوری عراق،نیز  تاکنون دو بار مهلت پارلمان برای انتخاب نخست‌‌وزیر و یافتن جایگزین برای عادل عبد‌المهدی را به تعویق انداخته است.

مسئولان گفتند که رژیم ایران که بازیگری مهم در مناسبات سیاسی عراق است و خواستار آن است که قصی السهیل به مقام نخست‌وزیری عراق برسد. سهیل در دولت عادل عبدالمهدی وزیر آموزش بود.

تظاهرکنندگان عراقی قاطعانه با نامزدی قصی السهیل برای نخست‌وزیری مخالفند و خواستار برکناری برهم صالح رییس جمهوری و محمد الحلبوسی رییس پارلمان هستند.

اعتراضات مردمی در عراق سه ماه پیش آغاز شد که در جریان این خیزش مردمی  ۴۶۰ نفر کشته و ۲۵۰۰ نفر مجروح شده‌اند.