در اورشلیم اعلام شد که نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه آینده (هفت روز دیگر) رهسپار واشنگتن می شود تا دیدار با پرزیدنت بایدن را که مدتها در انتظار آن بوده است، عملی سازد.
آگاهان میگویند که برنامههای اتمی رژیم ایران و همچنین پیامدهای خروج عجولانه ارتش آمریکا از افغانستان و بازتاب آن بر اوضاع خاورمیانه دو موضوع اصلی گفتگوها خواهد بود. ولی در کنار آن، موضوع نزاع فلسطینیان با اسرائیل و عملیات تروریستی حزب الله، جهاد اسلامی آزادی فلسطین و حماس نیز مطرح خواهد گردید.
از هنگام به روی کارآمدن دولت پرزیدنت بایدن، نخست وزیر اسرائیل با اشتیاق در انتظار فرصت مناسبی بود که به واشنگتن برود و دیدگاههای اسرائیل درباره موضوع های منطقهای و جهانی را با وی در میان بگذارد.
به علت کرونا در اسرائیل و ایالات متحده، دیدار نفتالی بنت از واشنگتن کوتاه خواهد بود و وی پس از یک روز به اورشلیم باز میگردد. ولی در همین یک روز نیز برای نخست وزیر اسرائیل دیدارهای دیگری نیز ترتیب داده شده است.
پیشرفتهای اتمی ایران، که تقریبا بدون واکنش قاطع بینالمللی همچنان پیش میرود، بزرگترین دغدغه خاصر دولت اسرائیل است. در همه گزارشها آمده است که رژیم، به دور از چشم بازرسان آژانس اتمی و بدون دوربینهایی که این فعالیتها را کنترل میکند، هر روز گام دیگری به توانایی برای ساخت بمب هستهای نزدیک میشود و جامعه بین المللی چنان سرگرم امور دیگر است که از خطرات این اقدام کاملا بی توجه شده است.
از دیدگاه اسرائیل، منتظر ماندن پرزیدنت بایدن برای بازگشت رژیم ایران به مذاکرات اتمی، انتظاری بیهوده است و باید برای متوقف ساختن برنامه های هستهای، به یک اقدام بین المللی قاطع دست زد.
در مورد افغانستان، دولت اسرائیل گرچه به طور رسمی سکوت کرده و واکنشی نشان نداده است که موجب تیرگی روابط با دولت واشنگتن گردد، ولی سیاستمداران غیردولتی در مصاحبهها و ارزیابیها، علنا میگویند که خروج شتابزده ایالات متحده، موجب دلگرمی جناحهای اسلامی تعصب گرا و رژیم ایران در صحنه سیاسی می شود.
اسرائیل بر این باور است که دولت آخوند ابراهیم رئیسی، حتی اگر به میز مذاکرات بازگردد، هیج گذشتی نخواهد کرد و خواهان قطع فوری همه تحریم ها خواهد شد و حاضر نخواهد گردید برنامه های اتمی و موشکی را متوقف سازد و ایالات متحده نباید وقت از دست دهد و بگذارد رژیم همچنان یکه تاز این میدان باشد.
در اورشلیم نسبت به نتایجی که نفتالی بنت می تواند از دیدار با پرزیدنت بایدن بگیرد زیاد خوش بین نیستند. ولی این، تلاش دیگری از جانب اسرائیل، برای ایجاد همآهنگی هرچه بیشتر با دولت جدید آمریکاست که با مشکلات داخلی و بین المللی فزاینده ای روبرو شده و میزان محبوبیت پرزیدنت بایدن کاهش یافته است.