سپاهی محمد رضا نقدی ، یکی از فرماندهان زیاده گوی سپاه پاسداران در تازه ترین سخنان خود ادعا کرد که بسیاری از مردم اسرائیل از انگیزه همکاری با حکومت اسلامی ایران برخوردارند. او در بخش دیگری از سخنان تبلیغاتی خود گفت که سپاه پاسداران دارای نوعی توانایی های جنگی و نظامی می باشد که آن را مخفی نگه داشته است. این ادعا بارها از جانب فرماندهان سپاه پاسداران مطرح گردیده، که هدف آشکار آن، ایجاد ترس در کشورهایی است که ممکن است با رژیم ایران به رویارویی جنگی کشانده شوند.
سپاهی نقدی، در سمت معاون هماهنگ کننده سپاه سخن می گفت، توضیح نداد که منظور او از این که اسرائیلیان انگیزه همکاری با رژیم ایران را دارند چیست و به چشم علت یک اسرائیل مایل به همکاری با رژیمی باشد که اسرائیل و مردمان آن را همیشه به مرگ و نابودی تهدید کرده است.
ارزیابی می شود که این ادعای پوچ نقدی، که همیشه یاوه سرائی کرده، در واکنش به این واقعیت است که بسیاری از مردم ایران، به ویژه در سطوح بالای حکومتی و در امور اتمی و موشکی، حاضر به همکاری با اسرائیل بوده و هستند و اسرائیل در داخل ایران از منابع اطلاعاتی بسیار خوبی برخوردار است.
حکومت ایران در سه دهه گذشته تلاش بسیار کرده یک یا چند پایگاه اطلاعاتی در داخل اسرائیل برپا کند. ولی بعید است توانسته باشد به چنین هدفی برسد. سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) تا کنون چند مورد از این تلاش های رژیم ایران را شناسایی کرده و ناکام گذاشته است.
یکی از شیوه های اصلی رژیم ایران، استفاده از حزب الله لبنان در بسیج کردن فلسطینی های ساکن کرانه باختری بوده، که چندین مورد آن شناسایی و خنثی شده است.
شیوه دیگر، تلاش برای به خدمت درآوردن ایرانیان مقیم اسرائیل بوده که به علتی به خدمات کنسولی سفارتخانه های ایران در کشورهای دیگر نیاز داشته اند. در همین زمینه نیز دست کم دو توطئه شناسایی و خنثی شد و یک اسرائیلی زاده ایران در دادگاه محاکمه و محکوم گردید.
شیوه سوم، فرستادن ایرانیان و یا افراد خارجی به اسرائیل برای گردآوری اطلاعات حساس بوده است. در این مورد نیز تا آن جا که می توان ارزیابی کرد، تلاش رژیم ایران در گردآوری اطلاعات، ثمری نداشته است.
در یک شیوه دیگر، حکومت ایران به عوامل خود دستور می دهد که با افراد یا نهادهایی در اسرائیل تماس بگیرند و ابراز آمادگی برای همکاری کنند. این مورد نیز چند بار در گذشته اتفاق افتاده، ولی سرویس های امنیتی اسرائیل به حد کافی هشیار هستند که به این گونه افراد سرنخ ندهند.
در هر حال، در یک کشور باز و دموکرات مانند اسرائیل، که تا پیش از شیوع کورونا، هر سال بیش از سه میلیون نفر از آن دیدن میکنند، جاسوسانی که به این کشور فرستاده شوند، توانایی گردآوری اطلاعات حساس ندارند و بقیه اطلاعات درباره اسرائیل نیز در ابعاد گسترده در شبکه های اینترنتی و اجتماعی، در اختیار همگان قرار دارد.
مهمترین شیوه ای که رژیم ایران کوشیده است به نفوذ اطلاعاتی در داخل اسرائیل بپردازد، به کار گرفتن افرادی است که در اصطلاح ایران امروز “پرستو” نام گرفته اند و مقصود، از دختران و یا پسرانی در داخل ایران است که می کوشند با پسران یا دختران اسرائیلی تماس برقرار ساخته و وارد روابط عاشقانه شوند تا شاید از طریق ازدواج بتوانند در اسرائیل ساکن گردند.
طبق مقررات امنیتی در اسرائیل، به اسرائیلیانی که این گونه دوستی ها را برقرار کرده اند، اجازه نخواهند داشت آن ها را به اسرائیل بیاورند.
سفارتخانه های اسرائیل در کشورهای خارجی و به ویژه کشورهای پناهنده پذیر مانند ترکیه، گرجستان، ارمنستان و غیره، هر سال مورد مراجعه صدها پناهجوی اسرائیلی قرار می گیرند، که پاسخ به همه آن ها منفی است.
سپاهی نقدی، در بخش دیگری از سخنان خود که در رسانه های حکومتی انتشار یافت، ادعا کرد که پس از امضای برجام، نخست وزیر اسرائیل ابراز خرسندی کرده بود که به مدت پنج سال امنیت اسرائیل تضمین خواهد بود.
سپاهی نقدی فراموش کرده است که بنیامین نتانیاهو از ماه ها پیش از برجام و در تمام پنج سالی که او از آن سخن می گوید، همه جا تاکید کرده بود که برجام بدترین توافق است و امنیت را به خطر می اندازد و باید باطل شود.