
تلاش برای برکناری وزیر نفت، بیژن نامدار زنگنه، در این روزها شدت گرفته، اما شخص زنگنه می گوید: «تا زمانی که این امانت دست من است با همه وجود تلاش میکنم که از این امانت مردم حفاظت کنم.»
اشاره زنگنه به این واقعیت است که وزارت نفت سود دهنده ترین نهاد دولتی است، که بسیاری از عوامل تندروی رژیم، به پول های آن چشم طمع دوخته اند. ولی سرکردگان جناح رقیب، ادعا می کنند که زنگنه در فروش نفت ایران از طریق دور زدن تحریم های آمریکایی دستاوردی نداشته است.
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، گفت: «عملکرد وزارت نفت مورد سؤال و ابهام است و آنچه از آثار و نتایج عملکرد این وزارتخانه در بحث فروش نفت در شرایط تحریم برمیآید این است که شخص وزیر در مدیریت این شرایط به خوبی عمل نکرده است.»
دلیگانی افزود: «در این شرایط حاکم بر نفت، بیژن نامدار زنگنه، چاره ای جز طرح استیضاح باقی نگذاشته است و بیش از ۱۷ تن از نمایندگان طرح استیضاح را امضاءکرده اند»
ایالات متحده می کوشد فروش نفت ایران را به صفر برساند و اطرافیان زنگنه می گویند که در چنین وضعی، از دست او کاری ساخته نیست و نباید او را به مسؤولیت برقراری تحریم های نفتی از جانب ایالات متحده متهم ساخت.
حاجی دلیگانی گفت: «بعد از برجام، دولت، به ویژه وزارت نفت، در فروش نفت به مشتریان سنتی منطقه کم کاری کرد و به جای برقرای ارتباطات دیپلماتیک با کشورهای آسیایی به اروپا توجه کرد و چون نتوانستیم نفت بفروشیم بر اقتصادی کشور بحرانی شد.»
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت رژیم گفته بود: «یک عده به کار وزارت نفت ایراداتی وارد میکنند و مرا قبول ندارند، البته از روز اول هم قبول نداشتند ».
زنگنه همچنین گفته بود: «چرا عده ای متوجه نیستند که آمریکا در دوره جدید راههای دور زدن تحریمها را سختتر کرده است و در حال حاضر اگر یک کشتی به سمت بنادر ایران حرکت کند از سوی بنادر کشورهای دیگر تحریم میشود.».
ابوالفضل ابوترابی نماینده نجفآباد در مجلس پیشتر گفته بود: « در این شرایط سخت اقتصادی ایران، بدترین گزینه برای وزارت نفت، که راه گشای مملکت است، آقای زنگنه است کسی که هم از نظر روحی و هم جسمی خسته شده و دیگر نمیتواند در این جنگ اقتصادی ایفای نقش کند و ما را به مقصد برساند.