بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، چهار میلیون و صد هزار رأی باطله به صندوقها ریخته شده که از تعداد آرای هر سه رقیب ابراهیم رئیسی -برنده این انتخابات- بیشتر است.
بر اساس همین آمارها از این تعداد آرای باطله، ۴۴۰ هزار رای مشخص نیست که متعلق به کدام نامزد است.
روح الله جمعهای مشاور وزیر کشور نیز درباره این اختلاف ارقام می گوید: «اختلاف آرای اعلامی با آرای شمارشی، مربوط به تعرفههایی است که توسط رای دهنده اخذ شده ولی به صندوق انداخته نشده یا با توجه به برگزاری همزمان چهار انتخابات با هم اشتباهی توسط رای دهنده در صندوق مربوط به انتخابات دیگر انداخته شده است.»
شماری از کاربران این تناقض در اعداد و ارقام و آمارهای متفاوت را دلایلی دیگر بر ” انتخابات مهندسیشده” میدانند و تعداد بالای آرای باطله را متاثر از موج گسترده تحریم انتخابات تلقی کردند.
وزارت کشور ایران در آمار نهایی خود اعلام کرد که رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی را بهطور رسمی پیروز انتخابات، و پس از آن محسن رضایی میرقائد ۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رأی و عبدالناصر همتی ۲ میلیون و ۴۲۷ هزار و۲۰۱ رأی کسب کردند.
از میان ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط، ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ نفر به پای صندوقهای رفتند که گبق همین آمارهای رسمی میزان مشارکت ۴۸.۸ درصد برآورد شده که پایینترین میزان در چهار دهه عمر جمهوری اسلامی است.
همزمان شماری از معترضان به این روند انتخابات، مانند عباس عبدی، از شخصیتهای اصلاحطلب، معتقدند که حدود ۱۴ درصد رای باطله را نباید جزو مشارکتکنندگان آورد.
عبدی گفت: در انتخابات ۴۰ سال گذشته متوسط آرای باطله حدود ۲ درصد بوده است.
این ۱۲ درصد را از کل کم کنید، رقم مشارکت حدود ۴۳ درصد میشود و نه ۴۹ درصد.»
با این حال، منتقدان میگویند که آمارسازی نهادهای حکومتی ایران بسیار آشکار تر از دورههای قبل بوده در مقابل سایه سنگین تحریم در داخل و خارج مشروعیت نظام حاکم را بیش از پیش زیر سوال برده است.