تندروهای حکومت اسلامی، که اکثریت مجلس شورای اسلامی را نیز به دست دارند، همچنان به تلاش برای استیضاح دولت روحانی ادامه می دهند – امری که در دوران حکومت علی خامنه ای در مقام ولی مطلقه فقیه سابقه نداشته است.
در همین رابطه،علیرضا نظری، نماینده مجلس درباره طرح استیضاح حسن روحانی گفت: تاکنون این طرح با ۲۰ محور از جمله “کمکاری، ضعف، سستی، ناتوانی و عدم کفایت در اداره قوه مجریه” و “نداشتن صداقت و امانتداری” در حال جمعآوری امضاست.
این طرح پس از ان مطرح شد که آخوند مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پا را فراتر گذاشت و روحانی را تهدید به «اعدام» کرد.
او که از جمله نمایندگانی است که پیشتر نیز بهدنبال استیضاح روحانی در مجلس بود، در توییتر خود نوشت: «جناب روحانی اگر برای توجیه مذاکره با دشمن علت صلح امام حسن با معاویه را خواست اکثر مردم از امام ذکری میکنید؛ امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند. با منطق شما رهبر انقلاب باید دستور دهد هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود» .
علیرضا نظری، در رشتهتوئیتهایی ۱۲ محور از ۲۰ محور مورد ادعای خود در استیضاح حسن روحانی را منتشر کرده است. این نماینده مجلس توضیح نداده نکاتی که او توئیت کرده، از طرح استیضاح استخراج شده یا نظرات شخصی او در باره حسن روحانی و دولت اوست.
نمایندگان مجلس یازدهم که همگی مورد تایید رهبری و وابسته به سپاه پاسداران می باشند از هنگام تشکیل مجلس جدید ، بر علیه دولت حسن روحانی سخن میگویند و خواستار استیضاح و برکناری او هستند، اما مجلس علیرغم ادعاها و جدل های ظاهری، فاقد استقلال عمل بوده و تابع هسته اصلی قدرت یعنی علی خامنه ای است.
علی خامنهای، نیز با آنکه با بیشتر مواضع حسن روحانی مخالف است، اما با استیضاح و برکناری او موافق نیست و ترجیح میدهد تغییر رئیس جمهوری و جایگزینی او با فردی موافق راس قدرت، از طریق راهکارهای معمول در نظام حکومت اسلامی، یعنی “انتخابات” انجام شود. حکومت ایران پیشتر نیز با چنین وضعیتی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد روبرو شده بود بنابرتا رهبری دستور ندهد این ادعاهای نمایندگان مجلس در مورد طرح یا طرحهای استیضاح چندان جدی گرفته نمیشود.
محمد باقر قالیباف نیز پیشتر در انتقاد از حسن روحانی گفته بود بهتر است مجلس مدیریت کشور را در دست بگیرد.
پاسدار حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان وابسته به علی خامنه ای در انتقاد از روحانی نوشته است : اکنون کشور درگیر تبعات نسخه سازش به عنوان راه رونق اقتصادی است و حامیان آن باید پاسخگوی خسارتهای حاصل از این تجویز در طی ۷ سال گذشته باشد، اما متاسفانه رئیسجمهوری بار دیگر برای اقناعسازی افکار عمومی به تحریف وقایع تاریخی صدر اسلام روی آورد.
به گفته آگاهان امور این طرح نمی تواند مورد قبول خامنه ای قرار بگیرد ولی همانطور که روزهای پیشین گفتیم یکی از هدف های این کارزار انتقاد از سیاست های خامنه ای است که سیاست های کشور را رقم می زند و دوم ایجاد جدال بین جناح ها برای سرگرم کردن مردم که به کمبودها و گرانی ها کمتر فکر کنند .