در اسرائیل بحران سیاسی و اختلافات در کابینه ائتلافی به مرحله ای رسیده که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که راه دیگری جز برگزاری چهارمین دور انتخابات زودرس باقی نمانده است.
نشان اوج بحران، این واقعیت است که جلسه هفتگی امروز هیات دولت اسرائیل برگزار نگردید. این جلسه هر هفته روزهای یکشنبه در ساعات ظهر در دفتر نخست وزیری برپا می شود و در آن مسائل مختلف مورد بحث قرار می گیرد و تصمیم گیری می شود.
اختلاف نظر عمده ای که موجب این انفجار سیاسی شده، بحث درباره بودجه مالی کشور است که با گذشت هفت ماه از آغاز سال میلادی، هنوز از تصویب دولت نگذشته و کشور همچنان به صورت بودجه یک دوازدهم اداره می شود.
نتانیاهو خواهان تصویب بودجه یک ساله است که چند ماه از آن سپری شده، ولی گانتس، با استناد به تعهدنامه ای که با نتانیاهو امضا کرده، بودجه دو ساله را طلب می کند.
در چند ماهی که از برپایی دولت وحدت ملی می گذرد، اختلاف نظرهای شدیدی بین دو جناح کابینه، یعنی لیکود و حز ب آبی و سفید رخ داده که عملا انجام وظیفه دولت را مشکل ساخته است.

کابینه کنونی، ظاهرا برای رویارویی با ویروس کورونا برپا گردید، ولی در این راه نیز نتوانست شیوع کورونا را مهار کند و اسرائیل، هم اکنون در اوج دوم این ویروس قرار دارد – گرچه در روزهای اخیر شمار مبتلایان کمی کاهش یافته است.
دولت کنونی دارای ۳۶ وزیر و ۱۶ معاون وزارتخانه است که یک دولت فربه محسوب می شود که عملکرد آن چندان درخشان نیست.
بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید که یک سیاستمدار تازه کار است، بارها کوشید توازان خود با نتانیاهو را به عنوان نخست وزیر و جایگزین نخست وزیر، حفظ کند – با این هدف که سال آینده پست نخست وزیری به او انتقال یابد. ولی بسیاری از تحلیلگران، از روز نخست ارزیابی کردند که نتانیاهو به آسانی مقام نخست وزیری را به گانتس واگذار نخواهد کرد و پیش از موعد، ممکن است دولت کنونی را منحل سازد و انتخابات زودرس را برای چهارمین بار اعلام کند.
هیچ یک از احزاب اسرائیل، دست کم به صورت علنی، خواهان انتخابات زودرس نیست و نزدیکان نتانیاهو نیز وارد شدن به این مرحله را خطرناک میدانند، ولی احتمال می رود که شخص نتانیاهو آن را بهترین راه برون رفت از بحران کنونی می داند.
شب گذشته (شنبه) یکی از بزرگترین تظاهرات سیاسی ماه های اخیر علیه نتانیاهو، در فاصله کمی از اقامتگاه نخست وزیر در اورشلیم برگزار گردید. ارزیابی شده که بین سیزده تا پانزده هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند.
روبرو این مخالفان، پلیس به طرفداران نتانیاهو امکان داده بود تظاهرات جداگانه ای برگزار کنند. ولی شمار شرکت کنندگان به ده تن نیز نمی رسید.
در گزارشی که از تلویزیون ایران اینترنشنال درباره این تظاهرات پخش شد، منشه امیر در پاسخ به این پرسش که ادامه تظاهرات تا چه حد می توان موقعیت نتانیاهو را تضعیف کند، گفت که این تاثیر حاشیه ای می باشد، و آن چه که سرنوشت دولت کنونی را رقم می زند، بحران روابط بین آبی و سفید با حزب لیکود می باشد که ممکن است در روزهای آینده به فروپاشی دولت بیانجامد.