هشدارهای جنگی فزاینده مقامات ارشد دولت اسرائیل در مورد برنامه های اتمی آن کشور، نشان افزایش نگرانی ها نسبت به سیاستی است که دولت پرزیدنت بایدن ممکن است در برابر حکومت ایران در پیش بگیرد و بکوشد با آن رژیم کنار آید.
در دو روز گذشته، دو تن دیگر از وزیران اسرائیلی که هر دو پیشینه طولانی رسیدگی به امور امنیتی را دارند و برنامه های نظامی رژیم ایران را به دقت دنبال کرده اند، به هشدارهای وزیر دفاع و فرمانده ارتش اسرائیل علیه برنامه های اتمی ایران پیوسته اند.
سخن از دکتر یوال اشتاینیتز وزیر انرژی می باشد که در گذشته وزارت سیاست های راهبردی را به عهده داشته و یکی از وظایف او رصد کردن برنامه اتمی و تسلیحاتی رژیم ایران بوده و دیگری صخی هنگبی، وزیر کنونی آبادی سازی که او نیز در گذشته در سمت رئیس کمیسیون امنیت پارلمان برنامه های رژیم ایران را دنبال می کرده و به رویدادهای آن کشور توجه ویژه دارد.
این هر دو، در سخنان دیروز و پریروز خود تاکید کردند که اگر تلاش جهانی نتواند برنامه های اتمی رژیم ایران را متوقف سازد، اسراییل خود وارد عمل خواهد شد.
به گفته تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل، یکی از علل تکرار این سیاست راهبردی و نظامی اسرائیل، ابراز ناخرسندی غیرمستقیم از این واقعیت است که پرزیدنت جو بایدن هنوز لازم ندیده که با نخست وزیر اسرائیل تماس تلفنی برقرار سازد و با او درباره سیاستی که در برابر رژیم ایران می خواهد در پیش گیرد، مشورت کند.
پرزیدنت بایدن در دو هفته اخیر با سران کشورهای عمدۀ اروپایی در این زمینه مشورت کرده، ولی اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس را که کانون تهدیدات رژیم ایران هستند نادیده گرفته است.
قرار است کابینه محدود سیاسی امنیتی دولت اسرائیل امروز (چهارشنبه) تشکیل شود و این مساله را مورد بررسی قرار دهد.
رئیس ستاد کل ارتش اسراییل هفته پیش گفته بود که به امیران ارتش دستور داده سه برنامه گزینه ای برای انجام حمله نظامی به تاسیسات اتمی و موشکی رژیم ایران تهیه کنند.
وزیر دفاع اسرائیل نیز گفت که ملت ایران را دوست دارد و نمی خواهد به آنان آسیب برسد، ولی اسرائیل به رژیم ایران امکان نخواهد داد به بمب هسته ای برسد.
صخی هنگبی وزیر آبادانی اسرائیل در همین رابطه روز گذشته (سه شنبه) گفت: «برای ما گزینه دیگری باقی نمانده، جز آن که در صورت ضرورت، بدون کمک هیچ کشور دیگری، به تاسیسات اتمی رژیم ایران حمله بریم».
این مقام ارشد سیاسی افزوده گفت: «اطمینان دارم که ایالات متحده وارد جنگ نخواهد شد و از این رو اسرائیل ناچار خواهد بود به تنهایی وارد میدان شود.
بسیاری از دست اندرکاران امور امنیتی و دفاعی اسرائیل ترجیح می دهند که چنین حمله ای توسط ایالات متحده انجام شود که قدرت بسیار کوبنده تری دارد. برخی دیگر می گویند که بسیار ترجیح دارد که اگر اسرائیل ناچار به حمله شود، از همکاری و هماهنگی با ایالات متحده برخوردار گردد.
ولی از آن جا که بعید است دولت پرزیدنت بایدن به یک حمله اسرائیلی بپیوندد، احتمال دارد که اسرائیل در این بازی ناچار شود یک تنه وارد صحنه گردد.
دکتر یوال اشتاینیتز وزیر انرژی نیز در همین رابطه گفت که اسرائیل ممکن است ناچار گردد به تنهایی از امنیت خود دفاع کند.
وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود که رژیم ایران تنها چند هفته یا چند ماه تا رسیدن به امکان تولید نخستین بمب هسته ای فاصله دارد. ولی وزیران انرژی و آبادی سازی اسرائیل ارزیابی کردند که این امکان زودتر از شش ماه دیگر برای رژیم ایران پیش نخواهد آمد.
این سخنان در حالی است که مقامات سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کردند که دو آبشار دیگر از سانتریفیوژهای نسل جدید را به کار انداخته اند که سرعت غنی سازی آن، دست کم چهار برابر سانتریفیوژهای نسل پیشین است.
آقای منشه امیر در پاسخ به پرسش گزارشگر سامانه خبری دویچه وله ارزیابی کرد که یکی از هدف های اصلی رهبران اسرائیل در بیان این تهدیدهای آشکار، وارد آوردن فشار بر دولت پرزیدنت بایدن، و همچنین تاثیرگذاری بر افکار عمومی در آمریکا می باشد.