بر اساس اخبار منتشر شده، وزارت بهداشت ارمنستان از تاریخ پانزدهم اردیبهشت امسال (پنجم مه) این اجازه را به یکی از مراکز تزریق واکسن کرونا داده تا در سطح عمومی فعالیت کرده و حتی برای گردشگران خارجی هم واکسن تزریق کند. بر اساس اظهارات متولیان این امر، هدف از راهاندازی این مراکز، «دسترسی آسان به واکسن برای همه مردم» اعلام شده است.
نکته قابل توجه تزریق واکسن کرونا در ارمنستان این است که این واکسیناسیون به صورت رایگان و بدون ثبتنام قبلی صورت میگیرد. کل این فرآیند ۱۰ دقیقه طول میکشد. آمارها حکایت از آن دارند که تا کنون لهستانیها، روسها، ایرانیها و چینیها رکورددار دریافت واکسن از این ایستگاه بهداشت خیابانی بودهاند.
در ایستگاههای بهداشتی مذکور، هردو واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق میشوند. واکسنهای کرونای موجود در ارمنستان تنها به یک کشور و برند خاص محدود نمیشود، چراکه، ارمنستان حدود ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونای چینی و حدود ۲۴ هزار دوز واکسن آسترازنکا و ۳۱ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی از دولتهای چین، بریتانیا، استرالیا و روسیه هدیه گرفته و به همین خاطر، این امکان را دارد که گردشگران خارجی را نیز واکسینه کند.
سخنگوی گمرک ایران میگوید: «ارمنستان واکسن انگلیسی آسترازنکا وارد کرده ولی مردم ارمنستان استقبال نکردهاند که روی دست دولت ایروان مانده است؛ اما با این کار دولت ارمنستان، سبب شده تا گردشگران وارد این کشور شوند و حتی دو ماه بعد نیز برای دریافت دوز دوم وارد ایروان شوند؛ به عبارت دیگر ارمنستان با این اقدام، گردشگران را وادار کرده تا برای دریافت یک واکسن ۲۰ دلاری، هزینهای ۲ هزار دلاری کنند.»
جدیدا سفیر ارمنستان در ایران شرط ارائه واکسن کرونا به گردشگران خارجی را اقامت حداقل ده روزه آنها در این کشور عنوان کرد. امری که موجب رونق صنعت گردشگری و درآمدزایی برای کشور فقیر ارمنستان میشود.
اعتماد آنلاین نیز می نویسد که در یک ماه اخیر حدود ۵ تا ۶ هزار نفر ایرانی برای تزریق رایگان واکسن کرونا به ارمنستان رفتهاند. روزانه ۳۹۰ تا ۴۰۰ نفر از مرز زمینی به ارمنستان سفر میکنند.
عوارض خروج از مرز زمینی برای بار نخست (دوز اول واکسن کرونا) ۴۰۰ هزار تومان و بار دوم (برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا) ۶۰۰ هزار تومان، مجموعاً یک میلیون تومان محاسبه شده است و این عوارض خروج، به خزانه واریز میشود. به این ترتیب، درآمد خوبی نیز نصیب دولت می شود.