
ویروس کرونا یک خطر جدی است که همه جهان را تهدید می کند. ولی شهروندان در داخل ایران، بیش از بسیاری کشورهای دیگر در معرض خطر ابتلا قرار دارند و علت آن را همگان می دانند. برای انجام یک وظیفه بشردوستانه و ابراز مهر به هموطنان ایرانی، این توضیحات و دستورات را که توسط پزشکان و کارشناسان اسرائیلی تنظیم گردیده و در اختیار مردم اسرائیل قرار گرفته، به آگاهی همه کاربران می رسانیم که آن نیز بی تردید این اطلاعات را در اختیار آشنایان و بستگان خویش نیز خواهند گذاشت:
ابتدا، نشانه های بیماری: به طور کلی می توان گفت که علائم ظاهری ابتلا به ویروس کرونا شباهت زیادی به آنفولانزا دارد. علائم آن، تب، سرفه شدید و نفس تنگی می باشد. این شباهت د رحدی است که با یک آزمایش ساده بهداشتی نمی توان ابتلاء به کورونا را از سرماخوردگی شدید و یا ابتلا به مشکلات تنفسی تشخیص داد. این ویروس ممکن است موجب مشکلات شدید ریوی شود و در نتیجه نفس کشیدن را بسیار دشوار کند و کلیه ها از کار بیفتد و در نتیجه به مرگ بینجامد.
در پاسخ به این پرسش که چه کسانی باید قرنطینه شوند و یا خود را قرنطینه کنند، مهمترین توصیه وزارت بهداشت اسرائیل آن است که تا حد ممکن، باید از سفر به کشورهای خارج و از جمله کشورهایی چون چین، هنگ کنگ، تایوان، ژاپن، سنگاپور، ماکائو، تایلند، کره جنوبی، آلمان، سوئیس، اسپانیا، اتریش و چند کشور دیگر خودداری کرد. توصیه می شود که افراد و کارشناسان از سفر به همایش های بین المللی در کشورهای خارجی خودداری ورزند. همچنین، از همایش های دینی باید دوری جست.
در مورد این پرسش که چه کسانی باید در قرنطینه به سر برند، وزارت بهداشت اسرائیل می گوید که هر فردی که با مبتلا به کرونا تماس داشته و یا در مکانی در کنار او به سر برده، باید به مدت چهارده روز خود را قرنطینه کند. در مورد کشورهای خارج از اسرائیل، به افراد توصیه شده که از ورود به شهرهایی که شمار مبتلایان در آنجا زیاد است، خودداری شود. ایتالیا و چند کشور دیگر، برخی از شهرهای خود را قرنطینه کرده اند و در داخل ایران نیز به تدریج محدودیت هایی برای ورود و خروج به شهرهایی که شمار زیادی افراد مبتلا در آن جا تشخیص داده شده، برقرار می شود. ولی هنوز در مرحله بسیار ابتدایی می باشد و باید اقدامات جدی تری صورت گیرد.
وزارت بهداشت اسرائیل می گوید تا آن جا که تا کنون بررسی شده، انتقال ویروس کرونا از طریق لباس و اشیا و اجسام مختلف صورت نمی گیرد و حتی خوردن غذاهای مختلف نمی تواند موجب ابتلا به کرونا شود. تا به حال هیچ موردی که حاکی از انتقال کرونا از طریق لباس و یا خوراکی باشد، گزارش نشده است. همچنین باور کارشناسان بر آن است که کرونا از طریق حیوانات خانگی از قبیل سگ یا گربه انتقال نمی یابد. ولی از آن جا که برخی انواع ویروس ممکن است حیوانات خانگی را نیز مبتلا سازد، بنابراین، اگر در خانه ای، حیوان خانگی دارای نشانه هایی از بیماری و تنگی نفس داشت، از مواظبت از آن خودداری شود. اگر چاره ای نباشد، باید دستکش به دست کرد و ماسک بینی و دهان به کار برد. کارشناسان یادآوری می کنند که باید در شستشوی دست کوشا بود، از دست دادن به افراد دیگر و به ویژه روبوسی دوری جست.
در پایان، با استناد به نتایجی که در چین گردآوری شده، کرونا در اکثر موارد یک بیماری حاد نیست و آن را نوعی بیماری سبک ارزیابی می کنند. در میان مبتلایان، ممکن است که حدود بیست درصد دچار اختلالات تنفسی و عارضه های دیگر شوند و تنها حدود دو درصد ممکن است فوت کنند. ولی این آمار در روزهای اخیر اصلاح شده و اکنون کارشناسان می گویند که درصد تلفات از سه درصد نیز فراتر است. مسلما افراد مسن و آنانی که به برخی عوارض جسمی دیگر مبتلا هستند، در خطر بیشتری قرار دارند. همچنین آنانی که مصونیت بدنشان ضعیف شده و افرادی که دارای بیماری های مزمن مثل دیابت یا بیماری های قلبی هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
با تشکر از شما برای وظیفه بشردوستانه و ابراز مهر ….. پس تکلیف حیوان خانگی بیمار چی میشه
با درود
امیدواریم دانشمندان اسرائیلی بتوانند هر چه سریعتر واکسن بیماری کرونا را تهیه و قبل از دیگران ، به جهانیان عرضه کنند.
به نظرم سازمان بهداشت جهانی بایستی مدیریت مبارزه جهانی با این بیماری را حداقل در زمینه اطلاع رسانی و تدوین دستورالعملهای مبارزه با آن را به دست بگیرد. برخی دولتها به فکر مصالح اقتصادی و سیاسی خودشان هستند و منافع مردم خود و سایر کشورها را زیر پا میگذارند. لذا نیاز به یک اجماع جهانی برای مبارزه با این بیماری کاملا محسوس بوده و ضروری است.