توطئه گروه های آشوب طلب حکومت برای آتش زدن آرامگاه باستانی استر و مردخای در همدان ناکام ماند

تلاش گروه ناشناسی از افراد تندرو در حکومت ایران برای به آتش کشیدن آرامگاه باستانی استر و مردخای در شهر همدان، بی نتیجه ماند و در آخرین گزارش هایی که از همدان رسیده گفته شده که به خود بنای تاریخی اسیبی وارد نشده و همسایگان با مشاهده شعله های آتش، اداره آتش نشانی را آگاه ساختند که پس از دقایقی آن را خاموش کرد.

در افسانه های یهود آمده است که استر یک بانوی یهودی در دوران باستان بود که به مقام شهبانویی ایران رسید و هنگامی که صدراعظم اجنبی حکومتد، به نام هامان قصد نابودی یهودیان امپراطوری ایران را داشت، شهبانوی این توطئه را به آگاهی شاه رساند و او به خشم آمد و دستور داد که هامان و خانواده اش به دار مجازات آویخته شوند و یهودیان، توطئه گران را از پای درآورند و جان خود را نجات دهند.

گفته می شود که این داستان به دوران خشایارشاه باز می گردد، ولی هیچ سند تاریخی درباره آن تا کنون به دست نیامده است.

آرامگاه استر و مردخای در همدان، که قدمت باستانی دارد، همیشه یکی از جاذبه های گردشگری ایران بوده و هست. ولی اکنون چند سال است که گروهی اوباش حکومتی به نام “بسیج دانشجویی” می کوشند این مکان تاریخی را که حلقه پیوند بین دو ملت یهود و ایران است ویران سازند.

در آخرین تلاشی که سپیده دم روز گذشته (آدینه) به عمل آمد، آتش پیش از آن که به داخل مقبره برسد، توسط آتش نشانان خاموش شد.

چند ماه پیش نیز مصادف با عید پوریم، جشن یهودیان، که یادگار استر و مردخای می باشد، اوباش موسوم به |بسیج دانشجویی” قصد پایین آوردن تابلوی بزرگ این مکان مقدس بودند، که حکومت پیش از آن که به ساختمان آسیبی برسد، اوباش را از آنجا دور ساخت.

کمتر از ده سال پیش حمله مشابهی به این مکان تاریخی از جانب همان گروه به عمل آمد، که بالاخره موفق شدند واژه “زیارتگاه” را از این مکان مقدس حذف کنند.

از تهران خبر می رسد که توطئه شب گذشته، نگرانی های دوباره ای در جامعه یهودیان ایران به وجود آورده، و بیم آن میرود که در هفته جاری، تا روز برگزاری آن چه که “روز جهانی قدس” نام نهاده اند شدت گیرد.

خبر تلاش برای آتش زدن آرامگاه استر و مردخای، نخستین بار در ساعات پیش از ظهر دیروز (آدینه) توسط روسای نهاد یهودی “سازمان مبارزه با افترا” انتشار یافت و توسط نهادهای مختلف جهانی دنبال شد. به دنبال آن،

یک مقام دولتی ایالات متحده در سمت نماینده ویژه دولت در رصد کردن فعالیت های یهود ستیزانه و مبارزه با آن این رویداد را قویا محکوم دانست. همچنین فدراسیون یهودیان ایرانی – آمریکایی در لوس آنجلس و فدراسیون یهودیان ایرانی در نیویورک، با انتشار پیام های جداگانه ای این توطئه را محکوم دانستند.

خبرگزاری دولتی ایرنا در تهران وقوع این تعرض را انکار کرد و گزارش های انتشار یافته را دروغ خواند.

این آرامگاه در فهرست آثار میراث فرهنگی ایران قرار دارد.

با این همه، ایرنا در ادامه گزارش خود، عملا درستی اخبار منتشره را مورد تایید قرار داد و نوشت: در سالروز تاسیس رژیم صهیونیستی اسرائیل، فردی قصد ورد به این مقبره را برای اجرای یک سری اقدامات داشت، اما موفق به ورود به این مکان نشده است و اکنون عوامل انتظامی پیگیر دستگیری او هستند.

ایرنا توضیح نداد که منظور از “قصد اجرای یک سری اقدامات” که به فرد معترض نسبت داده شده چه بوده است.

ولی ایرنا، حتی این خبر کوتاه و تحریف شده را دقایقی پس از انتشار از صفحه خود حذف کرد و به جای آن نوشت: «این خبر به دنبال ملاحظات حقوقی و حرفه ای، این خبر را موقتا از دسترس خارج می کند.

ایرنا در خبر خود تایید کرد که این سوءقصد در سالروز استقلال اسرائیل، مقارن با دیروز (یکشنبه) رخ داده است و نوشته بود که عوامل انتظامی پیگیر این جریان به هدف دستگیری عامل آن هستند.

از آن جا که ایرانا در خبر خود از هیچ فردی نام نبرده و هیچ سازمانی را متهم به این اقدام نساخته بود، معلوم نیست که منظورش از اصطلاح “ملاحظات قانونی” چیست. ولی گفته می شود که این خبر زیر فشار شدید سپاه پاسداران و گروه موسوم به “بسیج دانشجویی” حذف شده است.