دولت بریتانیا در گزارشی اعلام کرد: طرحی را راه اندازی کرده که بر اساس آن قرار است تیمی از دانشمندان و شرکتهای دارویی و دولتمردان برای تولید قرصهای ضد ویروس کرونا و عرضه آن به بازار تا پاییز امسال تلاش کنند.
مقامات دولتی بریتانیا گفته اند : هدف از تولید این قرص، درمان بیماری در نطفه و جلوگیری از مراجعه و بستری شدن در بیمارستانها عنوان شده است. به گفته دانشمندان، قرصهای ضد ویروس همانگونه عمل میکنند که قرصهای ضد باکتری و به جای از بین بردن علائم بیماری با خود بیماری مقابله میکنند.
در این گزارش آمده است به لطف طرح جدیدی که دولت بریتانیا راه اندازی کرده، شاید از پاییز امسال قرصهایی به بازار بریتانیا عرضه شود که با آن بتوان با ویروس کرونا بدون بستری شدن در بیمارستان مقابله کرد.
بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا هم اعلام کرده است : بریتانیا باید یاد بگیرد با این بیماری مانند بیماریهای دیگر همزیستی کند. او گفت قرار است تیمی از دانشمندان و پژوهشگران برای دستیابی به راههایی تلاش کنند که امکان مداوای بیماران را در خانه و بدون نیاز به رفتن به بیمارستان فراهم میکند.
در ادامه این گزارش آمده است که تا پاییز امسال واکسن در اختیار همه بزرگسالان در بریتانیا قرار خواهد گرفت و تا آن زمان شاید همه نوجوانان نیز واکسینه شده باشند اما کارشناسان میگویند واکسن به تنهایی برای محافظت کامل در مقابل بیماری کافی نیست.
برخی افراد شاید نتوانند واکسینه شوند و برخی دیگر با واکسن مصونیت کامل پیدا نمیکنند، به ویژه اگر واکسنها در مقابل گونههای جهش یافته کارآیی کمتری نشان داده باشند.
دانشمندان معتقدند ویروس کرونا آمده است که بماند و به طور حتم باعث بیماری و مرگ و میر در میان افراد خواهد شد. درست مانند بیماری آنفلوانزا در شرایط عادی.
اما دانشمندان بریتانیایی امیدوارند که تولید قرص برای درمان کرونا در خانه به افراد کمک کند که بیماری را قبل از پیشروی درمان کند و تعداد بیمارانی را که نیاز به بستری شدن پیدا میکنند کاهش دهد.
سر پاتریک والانس مشاور ارشد علمی بریتانیا هم گفته است که قرصهای ضد ویروس یکی از راههای اصلی برای مقابله با ویروس کرونا هستند. به گفته او، این قرصها میتوانند از کسانی که نمیتوانند واکسینه شوند و یا با واکسینه شدن مصونیت پیدا نمیکنند محافظت کنند. علاوه بر آن این قرصها میتوانند یک لایه محافظتی دیگر برای افراد در مقابل گونههای جهش یافته ایجاد کنند.
داروهای ضد ویروس به گونهای عمل میکنند که به جای از بین بردن علائم بیماری با ویروس تداخل پیدا میکنند و از تولید مثل آن جلوگیری میکنند. درست مانند همان شیوهای که آنتی بیوتیکها در مقابل باکتریها عمل میکنند.