مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در آخرین سخنرانی خود در اورشلیم گفت که موضوع بسیار مهم برای ایالات متحده در مورد سوریه، تنها سرکوب داعش و پایان بخشیدن به جنایات آن نیست. بلکه رویارویی با ادامه حضور نظامی رژیم ایران در آن کشور نیز از دلمشغولی های مهم آمریکا محسوب می شود.
جان بولتون در این سخنرانی از اقدامات اسرائیل برای نابود کردن زیرساخت جنگی سپاه قدس در سوریه نیز به گرمی دفاع کرد. او یک بار دیگر حمایت خود و دولت پرزیدنت ترامپ را از خواسته های مردم ایران بیان کرد و همچنین گفت که از دیدگاه او، تاثیر بازگرداندن تحریم ها علیه رژیم بیشتر از انتظار ایالات متحده بود هاست.
در مورد اقدامات دفاعی اسرائیل علیه حضور نظامی رژیم ایران در سوریه، جان بولتون گفت: اسرائیل هر بار که رژیم ایران موشک های تازه ای به سوریه آورد، آن ها را مورد حمله قرار داد و نابود کرد.
بولتون این سخنان را در آخرین دیدار خود با روزنامه نگاران در اورشلیم بیان داشت و از جمله گفت که ضربات نظامی اسرائیل بر زیرساخت تهاجمی رژیم ایران در خاک سوریه یک امر مشروع است و مورد حمایت آمریکا می باشد.
مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ، در دیدار سه روزه از اسرائیل، با نتانیاهو دوبار به گفتگو نشست و همچنین با رئیس جمهوری و وزیر دفاع و شمار دیگری از بلندپایگان دیدار کرد.
در گزارش ها گفته شده بود که مهمترین موضوعی که مورد بحث قرار گرفته، مهار کردن زیاده خواهی های رژیم ایران و جلوگیری از استقرار نظامی آن در سوریه بوده است.
بولتون یادآور شد که سه هفته پیش از دیدار رهبران ایالات متحده و روسیه در هلسینکی، که موضوع اصلی در آن، اوضاع سوریه بود، وی با پرزیدنت پوتین دیدار کرد و رهبر روسیه به صراحت به وی گفت که منافع روسیه در سوریه، با مصالح رژیم ایران در آن کشور همخوانی ندارد.
بولتون گفت که پوتین در این دیدار به او گفته بود که بسیار خرسند خواهد شد که ایرانیان در پایان ماموریت در سوریه “به خانه خود باز گردند”.
یادآور می شود که به ادعای سخنگوی کاخ کرملین، هیچ گفتگویی درباره آینده نیروهای ایرانی در سوریه، بین پرزیدنت پوتین و رهبران آمریکا رد و بدل نشده است. ولی آگاهان سیاسی این تکذیب را غیرقابل اعتماد می دانند.
جان بولتون گفت که در دیدارهایش با رهبران اسرائیل، آن ها را از سیاست ایالات متحده در برابر همه موضوع هایی که به رژیم ایران مربوط می شود آگاه ساخته است.
مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ، در ادامه کنفرانس مطبوعاتی در اورشلیم، پیش از آن که اسرائیل را ترک گوید، درباره سیاست های آمریکا در قِبال رژیم ایران گفت: دولت واشنگتن در پی تغییر رژیم در ایران نیست، بلکه می خواهد موجباتی فراهم سازد که رفتارهای این رژیم تغییر کند.
آگاهان می گویند که از نظر قوانین موجود در ایالات متحده، دولت واشنگتن نمی تواند رسما اعلام کند که خواهان برافتادن نظام سیاسی یک کشور دیگر است. ولی ادامه تحریم های ایالات متحده و همچین سرکشی رژیم ایران در ادامه خصومت با ایالات متحده و همچنین دنبال کردن برنامه های موشکی، ممکن است بالاخره موجب تغییر رژیم شود و خیزش مردم ایران را به دنبال داشته باشد.
بولتون گفت که حتی در این مرحله که هنوز تحریم های نفتی به اجرا گذاشته نشده، از تاثیرات تحریم ها بر مردم ایران و وقایع آن کشور خشنود است. او در این رابطه افزوده گفت: آشکارا می بینیم که بازتاب تحریم ها بر اقتصاد حکومت اسلامی ایران، بسیار گسترده تر از آن بوده است که می توانستیم پیش بینی کنیم.
اشاره مشاور امنیت ملی کاخ سفید به این واقعیت بود که تقریبا همه کمپانی های بزرگ بین المللی، از ایران خارج شده اند و حاضر به ادامه داد و ستد با رژیم آن کشور نیستند.
همچنین، تحلیلگران ارزیابی می کنند که بازگشت تحریم ها، اقتصاد رژیم را به شدت آشفته ساخته و موجب ابراز اعتراض ها از جانب مردم ایران و تظاهرات خیابانی بوده است.
بولتون در بخش دیگری از اظهارات خود، دوباره به فتنه گری های حکومت ایران در منطقه پرداخت و از دخالت در سوریه و یمن سخن گفت و به تهدیدها درباره بستن تنگه هرمز و باب المندب اشاره کرد و گفت باید جلوی آن گرفته شود. او حزب الله لبنان را نیز یکی از عوامل رژیم ایران دانست که موجب افزایش ناآرامی در منطقه می شود.