باقر قالیباف در تلاش خود برای تصرف کرسی ریاست جمهوری، یک گام بلند دیگر برداشت و آن، ارائه یک طرح پنج ماده ای می باشد که به ادعای وی و دستیارانش می تواند حکومت را از معضل کسری شدید بودجه بیرون آورد. ولی حسن روحانی در واکنش به انتقادهای فزاینده جناح تندرو نسبت به لایحه بودجه او، ادعا می کند که مخالفانش هذیان می گویند و راه هایی که پیشنهاد می کنند، عملی نیست.
حسن روحانی گفت: «برخی منتقدان بودجه سال ۱۴۰۰۰ دچار همان اشتباه راهبردی شده اند که همانا نادیده گرفتن و انکار واقعیت ها و توانایی اقتصادی است».
جناح قالیباف در مجلس امروز (سه شنبه) طرحی را برای درمان اقتصاد بیمار ایران ارائه داد که دارای پنج ماده اصلی می باشد و ظاهرا توسط مرکز پژوهش های مجلس تهیه شده است و قالیباف آن را “پنج اقدام راهبردی” لقب داده که به ادعا او، می تواند به آسانی مشکلات مالی رژیم را حل کند.
جناح قالیباف ادعا میکند که اگر این برنامه به اجرا گذاشته شود، فقر در ایران ریشه کن خواهد شد و فاصله طبقاتی کاهش خواهد یافت و ثروت کشور به شیوه ای عادلانه تر تقسیم خواهد گردید .
ماده اصلی این طرح آن است که سیستم اعطای یارانه به سهمیه بنزین دولت دچار دگرگونی شود و همچنین شیوه تقسیم یارانه به نیازمندان بکلی تغییر یابد و آن چه که “یارانه های پنهان” توصیف گردیده، به سود فقیران باطل شود و عدالت مالیاتی برقرار گردد و واحدهای مسکونی به صورت انبوه برپا گردد و مشکل مسکن مردم را حل کند.
آشنایان امور می گویند که ظاهرا شماری از اقلام این طرح بیار فریبنده به نظر می رسد، ولی امکان عملی کردن آن تقریبا صفر است، زیرا شیوه مدیریت اقتصادی رژیم دستخوش یک بیماری علاج ناپذیر است که از فساد گسترده مالی در کشور و تسلط سپاه پاسداران بر بخش اعظم فعالیت اقتصادی، آبشخور دارد.
آشنایان امور به طور مثال می گویند که گرچه یکی از مواد این طرح پنج ماده ای، برقراری عدالت مالیاتی است. ولی طبق قوانین و یا واقعیات حکومت اسلامی، دو سوم از اقتصاد ایران، طبق دستور حکومت از پرداخت مالیات معاف هستند. سپاه پاسداران بابت کالاهایی که وارد می کند و سود کلانی که هر سال نصیب آن می شود هیچگونه مالیاتی نمی پردازد. همچنین همه نهادهای دینی، از تولیت آستان قدس رضوی در مشهد تا مراکز دینی و اماکن زیارتی در قم که هر سال میلیاردها تومان پول زائران وارد صندوق آن ها می شود، از پرداخت مالیات معاف هستند.
یک نهاد دیگر که درآمدهای بسیار کلان دارد، بنیاد مستضعفین و نهادهای مشابه آن است که مالیات نمی دهند.
در همان حال که مالیات حقوق کارگران به طور کامل هر ماه از آنها کسر می شود، حتی بسیاری از شرکت های خصوصی که به مقامات رژیم تعلق دارد و یا در مالکیت آقازاده ها و افراد پرنفوذ رژیم است نیز، از پرداخت مالیات واقعی شانه خالی می کنند.