خیریه «جمعیت امام علی» در نامهای از حسن روحانی خواست که اجازه ندهد “داغ ننگ” انحلال این مجموعه بر پیشانی دولت او بماند.
جمعیت امام علی از سال ۱۳۷۸ تاسیس شد و در حال حاضر یکی از معروفترین سازمانهای خیریه در ایران است که هزاران نفر به طور داوطلبانه با آن همکاری میکنند. گردانندگان جمعیت امام علی «پس از سالها تلاش موفق شدهاند با جلب اعتماد عمومی، واسطه حمایتهای اقتصادی مردم از اقشار آسیبپذیر باشند» و اکنون دامنهی فعالیتهای عامالمنفعه آن تا «بیش از ۴۴ مرکز در ۲۰ استان کشور» گسترده است.
جمعیت امام علی در این نامه از رییس جمهوری ایران خواسته شده که شخصا در تصمیم وزارت کشور درباره انحلال این جمعیت دخالت کرده و این مشکل را حل کند.
در ادامه این نامه خواستار آن شده است که از هزاران عضو داوطلب این مجموعه «دلجویی شده و مراتب اعاده حیثیت از این نهاد مردمی فراهم شود».
جمعیت امام علی سه روز پیش خبر داده بود که وزارت کشور خواستار انحلال این نهاد خیریه توسط مراجع قضایی شده است.
دو روز بعد اما علی ربیعی، سخنگوی دولت، ادعا کرد که وزارت کشور تنها مسئول ابلاغ صورتجلسه انحلال جمعیت امام علی است و این تصمیم در شورای ملی توسعه و حمایت از تشکل های مردم نهاد گرفته شده است.
این سخنان در حالی بیان شده که تمام اعضای شورای ملی توسعه و حمایت از تشکلهای مردمنهاد نمایندگان وزارتخانه ها و نهادهای دولتی هستند.
دو روز پیش نیز دبیرخانه شورای ملی توسعه و حمایت از سازمانهای مردمنهاد دلیل صدور دستور برای انحلال جمعیت امام علی را مخالفت این جمعیت با تغییر ساختار خود ذکر کرده بود.پیش از این نیز به این نهاد خیریه و مردم نهاد اعلام شده بود که وزارت کشور از جمعیت امام علی خواسته ساختار خود را از مجمع عمومی امناء به ساختار مجمع عمومی اعضا تغییر دهد.
هزار عضو داوطلب جمعیت امام علی روز ۱۳ مرداد تلاش وزارت کشور برای تغییر ساختار این نهاد را اقدامی در جهت از بین بردن استقلال آن خوانده بودند.
فشار برای تغییر ساختار جمعیت امام علی پس از بازداشت شارمین میمندینژاد، موسس این جمعیت، در تیر ماه آغاز شد.
جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی، سازمان غیردولتی و دانشجویی است که از سال ۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد. این جمعیت در زمینه امور خیریه و کمک به نیازمندان و حمایت از کودکان فعالیت میکند.
نیروهای امنیتی حکومت ایران سال گذشته شارمین میمندینژاد و همچنین دو عضو دیگر «جمعیت امام علی»، مرتضی کیمنش و کتایون افرازه، را بازداشت کردند.
روابط عمومی این جمعیت اعلام کرده که این افراد با «شکایت قرارگاه ثارالله» سپاه پاسداران بازداشت شدهاند.
پیشتر نیز بیش از ۵۰۰ فعال فرهنگی و هنری و حقوقدان با انتشار بیانیه ای با ابراز نگرانی از ایجاد محدودیت برای «جمعیت امام علی»، خواستار آزادی فوری شارمین میمندینژاد، مدیر و بنیانگذار این سازمان خیریه شده بودند.