جنایات تروریستی در سریلانکا دنیا را تکان داد و جامعه جهانی آن را نکوهش کرد

همه این عملیات انفجاری و تروریستی در هتلها و هم‌چنین کلیساهای سریلانکا که اکثر قربانیان این جنایات گردشگران خارجی و نمازگزاران مسیحی محلی بودند.

اما آنچه که جلب توجه میکرد تقبیحی است که از جانب بسیاری از کشورهای عرب و اسلامی و حتی حکومت خودگردان فلسطینی شنیده شد و این در حالی که حماس و جهاد اسلامی نسبت به آن سکوت کردند.

در آخرین آماری که از جانب دولت سریلانکا انتشار یافته است آمده است که شمار قربانیان این رشته جنایات به ۳۰۰ نفر نزدیک شده و بیش از ۵۰۰ تن نیز زخمی شدند.

همه این عملیات انفجاری و تروریستی در هتلها و هم‌چنین کلیساهای سریلانکا که اکثر قربانیان این جنایات گردشگران خارجی و نمازگزاران مسیحی محلی بودند.

گرچه داعش مسئولیت این جنایات را به عهده گرفته دولت سریلانکا هنوز این عملیات تروریستی را به هیچ سازمانی نسبت نداده است.

مقام‌های سریلانکا تایید می‌کنند که تدابیر امنیتی در آن کشور به اندازه کافی نبوده است و این می‌تواند یکی از علل وقوع این رشته جنایات باشد.

با این همه هنوز مشخص نیست که اگر داعش مسئول این ترور ها بوده چرا سریلانکا را انتخاب کرده است.

باور عمومی بر آن است که اگر این سوء قصد ها توسط گروه داعش صورت گرفته باشد سخن از آنهایی است که در پایان سرکوب داعش در سوریه به کشورهای خود بازگشته اند.

با این همه درصد مسلمانان در کشور سریلانکا بسیار پایین است که به حدود ۶ درصد از جمعیت سریلانکا می رسد و معلوم نیست که چرا داعش به چنین جنایاتی در کشور سریلانکا دست می زند.

برخی می گویند که داعش می‌خواهد نشان دهد که سرکوب نشده و مبارزه علیه دنیای کفر ادامه دارد.

داعش مانند حکومت اسلامی ایران آرزوی آن را دارد که بر سراسر جهان مسلط شود و خلافت اسلامی را دوباره برقرار سازد.

شب گذشته یک بسته مواد منفجره نیز در جاده ای که به فرودگاه بین المللی منتهی می‌شد کشف و خنثی گردید.

منع آمد و شد که از شامگاه روز گذشته برقرار شده بود امروز دوشنبه پایان گرفت.

مقام های امنیتی سریلانکا می گویند که تا کنون ۲۴ نفر را به ظن دست داشتن در این عملیات تروریستی بازداشت کرده‌اند.

یک کارشناس مبارزه با ترور در اسرائیل می گوید که داعش هنوز گرچه در سوریه ظاهراً سرکوب شده اما تشکل هایی را در کشورهای دیگر به ویژه در خاور دور همچنان حفظ کرده است.

این کارشناس می گوید که حتی در چند کشور آفریقایی  سلول های داعش هنوز وجود دارند و فعال هستند همچنین در صحرای سینا گروه‌های وابسته به داعش به فعالیت های گسترده ادامه می دهند.

این کارشناس می‌گوید که  سریلانکا این بار به این جهت به عنوان هدف عملیات تروریستی از طرف داعش برگزیده شد که در آنجا تدابیر امنیتی در سطح بسیار پایینی قرار دارد و انجام این گونه عملیات تروریستی آسان بوده است.

به گفته این کارشناس داعش بر این باور است که در هر نقطه از جهان که قادر به انجام عملیات تروریستی باشد باید به آن دست بزنند.

داعش به ویژه هدف هایی را برمی گزیند که از دیدگاه مسلمانان بسیار متعصب مراکز فساد و کفر باشند و باید آنها را نابود کرد.

این کارشناس اسرائیلی می‌گوید که تردیدی نیست که شماری از تروریست هایی که در انفجارهای سریلانکا شرکت کردند از افراد محلی بودند.

وی می گوید که در شبه جزیره سینا افراد داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی اسلامی در نقاطی مستقر می شوند که دسترسی ارتش مصر به آنها بسیار دشوار می باشد آنها از جمله در ارتفاعات کوهستانی در صحرای سینا سنگر می گیرند.

صدها تن از ارتش مصر برای تصرف این نقاط و در راه تصرف این نقاط کشته شدند.

اما گروه داعش همچنان بر این مناطق مسلط است.

این ارزیابی در حالی مطرح می‌شود که چند هزار تن از شهروندان اسرائیل برای گذراندن ایام تعطیلات عید پسح عید آزادی و بهار یهودیان به سواحل زیبا و آرام شبه جزیره سینا رفته‌اند.

مقام های اسرائیلی پیشتر هشدار داده بودند که خطر انجام عملیات تروریستی در این مناطق وجود دارد و بهتر است که اسرائیلی‌ها از سفر به سینا خودداری ورزند.

اما ده‌ها هزار تن از مردم اسرائیل به این هشدارها بی اعتنایی کردند و این روزها را در سواحل غربی شبه جزیره سینا  کنار دریای سرخ به سر می‌برند.

ارتش مصر برای نابود کردن اماکن و مواضع گروه‌های تروریستی و از جمله داعش در شبه‌جزیره سینا از اسرائیل اجازه گرفت که سلاح های سنگین را وارد آن منطقه کند و از جمله هواپیماها را  برای کشف محل پنهان شدن تروریست ها به پرواز درآورد.

طبق پیمان صلح اسرائیل و مصر وارد کردن تسلیحات سنگین به شبه جزیره سینا ممنوع است اما دولت اسرائیل برای سرکوب داعش موافقت کرد که ارتش مصر با این گونه تجهیزات در شبه‌جزیره سینا به فعالیت بپردازد.