آتش سوزی در جنگلهای زاگرس همچنان ادامه دارد و به علت بی کفایتی مقامات مسئول در فرو نشاندن آتش، صدها هزار متر مربع از جنگل ها، مراتع و بیشه زاران با خاکستر یکسان شده است.
مقامهای حکومتی میگویند: آتشسوزی عمدی بوده و به دلیل اختلاف بین دو نفر از مالکین زمین ایجاد شده است. ولی دلیل هرچه باشد، حکومت در اقدام برای خاموش کردن آتش هیچ تلاش جدی نکرده و سپاه پاسداران نیز که دوست دارد در هر کاری شرکت کند، خود را کنار کشیده است، زیرا ارزش تبلیغاتی برایش ندارد.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، در این زمینه گفته است: «بیشتر آتشسوزیهای اخیر عمدی بوده است. عوامل انسانی و برخی دعواها و بیاحتیاطیها از سوی مالکان باغها در این آتشسوزیها دخیل بوده است».
کوروش کیانی، مدیرکل منابع طبیعی این استان، نیز با تایید این خبر گفت: «آتشسوزی در خائیز بهبهان به دلیل اختلاف بین دو نفر رخ داده است. دو نفر اختلاف داشتند، آتش را ایجاد کردند و آتش به جنگل سرایت کرده است».
آخرین گزارشهای محلی از استان کهگیلویه و بویر احمد حاکی است، با گذشت ۱۰ روز از زمان آغاز آتشسوزیهای گسترده اخیر در جنگلهای زاگرس در غرب و جنوب ایران، تاکنون موفق به مهار آتش نشده اند.
در استان ایلام نیز فرمانده انتظامی شهرستان ایوان از سوختن ۳۳ هکتار از مزارع، مراتع و باغات میوه خبر می دهد. و در استان خوزستان هم مسئولان منابع طبیعی از شعلهور شدن دوباره آتش در ارتفاعات کوه ادیو در اندیکا پس از مهار آتش خبردادهاند
در این گزارش گسترش آتشسوزیها در غرب و جنوب کشور را در نتیجه ناهماهنگی بین سازمانهای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی می دانند.
کیامرث حاجیزاده، مدیر کل مدیریت بحران خوزستان، در انتقاد از عدم حمایت ستاد بحران تهران گفت: پس از آتشسوزیهای اخیر «بیش از ۲۰۰ تماس با تهران» صورت گرفت تا بالگرد آبپاش به منطقه اعزام شود اما هیچ اقدامی نکردند.
شماری از فعالان حامی محیط زیست در رسانههای اجتماعی تصاویری از سوختن گونههای گیاهی و جانوری در جنگلها و مناطق حفاظتشده منتشر و نسبت به تاخیر در کنترل آتش و ارسال نشدن تجهیزات کافی انتقاد کردهاند.
مقامهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان جنگلها نیز تعلل در اعزام بالگرد به منطقه را وجود بدهی ۳۰ میلیارد تومانی سازمان جنگل ها به وزارت دفاع اعلام کرده اند.
مدیرکل منابع طبیعی استان های گیلان و مازندران نیز در این زمینه ابراز نگرانی کرده اند و اعلام داشتند: هیچ امکاناتی نداریم و امکانات موجود در حد بیل و آتشبر است.
مقامهای ایران تایید میکنند سالانه نزدیک به ۱۵ هزار هکتار از جنگلهای کشور طعمه آتش میشود.