جهانگیری: دولت در مورد تجاوز جنسی به بانوان تلاشگر سیاسی در زندان ها اطلاعی ندارد

اسحاق جهانگیری گفت:  از نامه‌های نیلوفر بیانی خبر ندارد اما مسئله در دولت پیگیری می‌شود و اگر لازم باشد در دولت افرادی را مامور می‌کنیم تا با رئیس قوه قضائیه گفت‌وگو کنند

در واکنش به انتشار نامه تلاشگر زندانی خانم نیلوفر بیانی مبنی بر تجاوزهای جنسی و شکنجه‌های بدنی و روانی توسط ماموران اطلاعات سپاه،معاون اول حسن روحانی  اظهار بی اطلاعی کرده و گفت: در جریان نیستم.

دولت روحانی همیشه در مورد وقوع رویدادهای اخیر در آن حکومت ابراز بی اطلاعی کرده تا طرف جرم قرار نگیرد.

اسحاق جهانگیری در این باره افزوده گفت:  از نامه‌های نیلوفر بیانی خبر ندارد اما مسئله در دولت پیگیری می‌شود و اگر لازم باشد در دولت افرادی را مامور می‌کنیم تا با رئیس قوه قضائیه گفت‌وگو کنند.

نیلوفر بیانی متهم پرونده زیست محیطی، تهدیدهای جنسی و شکنجه‌های فیزیکی و روانی ماموران اطلاعات سپاه طی ۱۲۰۰ ساعت بازجویی را با انتشار نامه ای برملا کرده است.

نیلوفر بیانی، متهم ردیف دوم پرونده زندانیان محیط زیستی، در نامه اش که در رسانه‌ها منتشر شده که در آن از وضعیت خود در مواجهه با بازجویان اطلاعات سپاه، پرده برداشته است.

بیانی از «شدیدترین شکنجه‌های روحی و روانی، تهدید به شکنجه فیزیکی و تهدیدهای جنسی» طی بازجویی از خود، خبر داد.

این فعال محیط زیست همچنین اظهار کرد که او را وادار می‌کردند “صدای حیوانات وحشی” را “تقلید” کند و بازجوها تهدید کرده‌اند که “آمپول فلج کننده و آمپول هوا” به او تزریق می‌کنند.

بیانی تاکید کرد که “عکس جسد کاووس سیدامامی” دیگر فعال محیط زیست که به طرز مشکوکی در زندان جان سپرد را به او نشان داده‌اند و او، همکاران و اعضای خانواده‌اش را تهدید به مرگی مشابه سیدامامی کرده‌اند اگر هر آنچه می‌خواهند را ننویسد.

خبرگزاری فارس، سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته از قطعی شدن حکم متهمان پرونده موسوم به “محیط زیستی‌ها” که ماه‌های طولانی در بلاتکلیفی و بازداشت موقت به سر می‌بردند، خبر داد، از جمله در این پرونده نیلوفر بیانی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

غلامحسین اسماعیلی، اتهام فعالان محیط زیستی در این پرونده را “اقدام علیه امنیت ملی” دانست و رای دادگاه در این خصوص را «قطعی» اعلام کرد.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ، درباره این فعالان گفته بود  که به نظر او آن‌ها بدون ارتکاب به جرم بازداشت شدند و افزود: “یک کمیته چهار نفره از دولت به این نتیجه رسیده ‌است که شواهدی علیه این فعالان حیات وحش که به اتهام جاسوسی بازداشت شده‌اند، وجود ندارد.”

کلانتری از وجود یک طیف قدرتمند به گفته او”گروه فشار” در حکومت ایران سخن گفت که بر اساس اظهارنظر او “قدرت بسیاری دارند” ولی اساساً “اهل گفت‌وگو” نیستند.

کاظم حسینی، وکیل تعدادی از فعالان زندانی محیط زیست، در این باره می‌گوید:  برخی از موارد مطرح شده از سوی نیلوفر بیانی درباره اتفاقات و تهدیدهای دوران بازجویی برای سپیده کاشانی، موکل او، نیز رخ داده است.

حسینی در ادامه گفته که بیانی در جریان جلسه نخست دادگاه خود نیز برخی از این موارد را مطرح کرده بود. به گفته او، در پی آن بیانی را از دادگاه خارج کردند و دیگر او این زندانی محیط زیست را در سایر جلسات دادگاه ندیده است.

این وکیل دادگستری همچنین با اشاره به برگزاری نشدن دادگاه‌ متهمان پرونده به شکل “مرسوم”، گفت:  متاسفانه بعد از این‌که جلسه تمام شد، ما دیدیدم می‌گویند رای تایید شد.

بیانی در نامه اش به مسوولان  نوشته: رئیس بند دو – الف بازداشتگاه سپاه، عنوان کرده که  یک تیم بزرگ در بازجویی‌های طولانی، “کثیف‌ترین توهین‌های جنسی را با جزییات چندش‌آور تخیلی مطرح می‌کردند و از من می‌خواستند تصورات جنسی آنها را تکمیل کنم”.

نیلوفر بیانی در نامه دیگری به خامنه‌ای در بهمن۱۳۹۷ نیز گفته که یک بار به همراه ۷ مرد مسلح به ویلایی خصوصی در لواسان منتقل شد تا “با وجود امتناع، مجبور به نظاره رفتار غیراخلاقی و غیراسلامی آنها در استخر خصوصی بشود”.

انتشار نامه‌های نیلوفر بیانی و افشای رفتارهای اطلاعات سپاه با او، موجی از واکنش در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته است. مژگان جمشیدی، کنشگر محیط زیست می‌نویسد: «از شرم آنچه بر نیلوفر بیانی و سایر بازداشتی‌های محیط زیستی آمده اگر تا الان نمردید؛ بعد از این هم نه می‌میرید نه می‌لرزید. نگویید خبر نداریم! بررسی می‌کنیم… دوسال است می‌دانید اینها بی‌گناهند’ و کاری نکردید! بعد از این هم کاری نخواهید کرد…»

یکی از کاربران توییتر نوشته است: «حتی اگر یک درصد از شرح شکنجه‌هایی که در زندان به نیلوفر بیانی اعمال شده حقیقت داشته باشد، جمعه به‌جای روز انتخابات باید روز عزای ملی اعلام شود.»

عباس میلانی، تاریخ‌نگار و نویسنده می‌نویسد: «به عنوان یک انسان‌ شرمم می‌آید که وحوشی که نیلوفر بیانی را شکنجه و بازجویی کردند، و رهبری که نامه اعتراض او را خواند و هیچ نکرد، و وحوش دیگری که بهاره هدایت را ضرب و شتم و شکنجه کردند و کیفر ندیدند، همه خود را ایرانی و انسان می خوانند. شرم.»

مرتضی کاظمیان، روزنامه‌نگار هم در توییتی می‌نویسد: «دو دهه از کشف و انتشار فیلم‌های هولناک شکنجه‌ زن سعید امامی می‌گذرد. حکایت اسف‌بار نیلوفر بیانی یعنی در بر همان پاشنه می‌چرخد. تنها تفاوت این است که رییس سازمان بازرسی وقت، شده رییس قوه قضاییه ، سازمان اطلاعات سپاه شده، اطلاعات اصلی نظام و رهبر هم خودکامه‌ تر شده است.»

مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب گفته است: «آقایان روحانی، رئیسی، لاریجانی، آنچه خانم نیلوفر بیانی از فعالان محیط زیست درباره رفتار زشت و غیرانسانی بازجویانش منتشر کرده، شرم‌آور و توجیه‌ ناپذیر است. هر سه نفر شما در این فاجعه شریکید اگر فورا اقدام قاطعی برای روشن‌شدن حقیقت، مجازات خاطیان و اصلاح امر انجام ندهید.»

کاووس سیدامامی، یکی از بازداشت شدگان این پرونده دو هفته پس از دستگیری گروه، به شکل مشکوکی در زندان درگذشت و علت مرگش “خودکشی” اعلام شد.

یک دیدگاه

Comments are closed.