جواد ظریف:سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به ایران ارتباطی با فعال شدن مکانیزم ماشه ندارد

محمد  در ارتباط با  سفر مدیرکل ‌آژانس اتمی به تهران گفت: آمدن او، ارتباطی به مکانیسم ماشه ندارد.   این در حالی که مدیر کل آژانس پس از دیدارش از ایران هر نظری بدهد در مکانیسم ماشه موثر خواهد بود

حکومت ماه های متوالی با این سفر مخالفت کرد ولی اکنون که ایالات متحده خواهان فعال شدن مکانیسم شده اجازه دیدار او را به ایران داد.

رافائل ماریانو گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مذاکره با مقامات حکومتی ایران  به تهران آمد تا به طور صریح و مستقیم با مقامات ارشد برنامه اتمی ایران، گفتگو کند.

رافائل ماریانو گروسی،  به دو هدف به ایران سفر کرده است، یکی آنکه مقامات ارشد رژیم باید به بازرسان اجازه بازرسی از سایت های اعلام نشده را  بدهند و دوم آنکه به سوالاتی که آژانس درباره ماهیت برخی از فعالیت های پیشین ایران داشته، پاسخ بدهد.

کارشناسان آژانس، پیشتر اعلام کرده بودند که  دولت ایران از دسترسی این نهاد بین‌المللی به دو سایت اتمی تا کنون جلوگیری کرده است. این کارشناسان گفتند در دو سایت یاد شده فعالیت‌هایی “اعلام نشده” صورت گرفته که به احتمال در مسیر تولید سلاح هسته‌ای بوده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای اعلام کرده بود که آثار فعالیت‌های اتمی در سایت‌های مشکوک ایران پاک شده است.

اقدام حکومت ایران برای ممانعت از بازدید بازرسان آژانس از سایت‌های مشکوک سبب نگرانی جامعه جهانی شده بود.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامل نمایندگان ۳۵ کشور، ژوئن سال ۲۰۲۰ با تصویب قطعنامه‌ای از ایران خواست که بی‌درنگ با آژانس همکاری کامل نشان دهد و امکان دسترسی آژانس به تمام سایت‌های هسته‌ای را فراهم کند.

ظریف،در این باره گفت: این سفر ارتباطی با مکانیزم ماشه ندارد. و در ادامه ادعا کرد: البته مکانیزم ماشه اصطلاح غلطی است که آمریکایی‌ها باب کرده‌اند همانطور که ۱۳ کشور اعلام کردند با اقدام و موضوع آمریکا مخالف هستند. آنها معتقدند که آمریکا حق ورود به این موضوع را ندارد.

وی افزود: دو موضوع وجود دارد؛ یک زمان می‌گویند استدلال شما غلط است ولی زمانی هم می‌گویند شما حق ورود به این اتاق را نداری که بخواهی این استدلال را بکنی.

او افزود: آمریکا شرایط بسیار بدی دارد، و ما معتقدیم  کار با آژانس براساس اصل شفافیت است.

ظریف گفت:  به قول رهبری حکومت ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهیم بود. آن را از هم نظر عقیدتی و هم از نظر استراتژیک و ملاحظات راهبردی به ضرر کشور می‌دانیم و همانطور که رهبری اعلام کرده‌اند سلاح هسته‌ای را حرام شرعی می‌دانیم.