در این هفته، در فرودگاه بین المللی بن گوریون در اسرائیل، خانوادهای با بیصبری در انتظار فرود آمدن فرزند دلبندشان از مسابقات المپیک در توکیو بود. جوانی که در مسابقات بین المللی دو مارتون، به مقام شانزدهم رسید و یکی از بیست دونده حرفهای جهان محسوب میشود.
ولی او در مقام ورزشکار اسرائیلی در المپیک ۲۰۲۰ شرکت نکرد، بلکه او به عنوان عضو تیم بین المللی پناهجویان به این افتخار جهانی دست یافت، زیرا دولت اسرائیل هنوز به طور رسمی به او اجازه اقامت دائم و شهروندی این کشور را نداده است.
خانوادهای که در انتظار او بود، یک زن و شوهر نیکوکار اسرائیلی هستند که دو فرزند خردسال دارند، ولی اکنون چند سال است که این ورززشکار را به فرزندی پذیرفته و همه محبت خانوادگی را نصیب او میکنند و همانند یک فرزند واقعی، او را مورد توجه و محبت قرار میدهند.
این ورزشکار افتخار آفرین که ۲۳ سال دارد، در سن ۱۳ سالگی از سرزمین آفریقایی اریتره خود را به اسرائیل رسانده و با ورود غیرقانونی به این کشور، تقاضای پناهندگی کرده است.
چهره نیمه سیاه این جوان در برابر پوست سفید و موهای طلایی بانوی خانوادهای که او را به فرزندی پذیرفته و دو فروند آنها نیز بلوند هستند، ظاهرا تضاد چشمگیری را نشان میدهد. ولی پدر خانواده میگوید که انسانیت و نیکویی کردن به دیگران باید فرای هرگونه تبعیض و تفاوت باشد.
این جوان ورززشکار که لویی ملکه نام دارد، در سن دوازده سالگی بدون خانواده و یا همراه، سرزمین پدری خود را ترک گفت و از طریق شبه جزیره سینا که با اسرائیل هم مرز است، کوشید خود را به این کشور برساند.
او توانست در سن ۱۳ سالگی این رویای خود را عملی سازد. ولی لویی ملکه، همانند همه اهالی کشورهای آفریقایی که به طور غیرقانونی به اسرائیل رخنه کرده بودند، توسط مرزبانان اسرائیلی دستیگر شد و همراه با دیگران چندین ماه را در اردوگاه پناهجویان در صحرای جنوبی اسرائیل، صحرای نگب، گذراند.
ولی آرزوی او این بود که بتواند یک دونده حرفهای شود و هنگامی که توانست خود را به شمال اسرائیل برساند، در مرکز پرورش ورزشکاران در شمال اسرائیل به عنوان دانشجو پذیرفته شد و در دوران تمرین و آموزش، استعداد زیادی از خود نشان داد و افتخارات بسیاری به دست آورد.
ولی لویی ملکه هنوز به آرزوی بزرگ خود که همانا شهروندی اسرائیل است نرسیده است. زیرا قوانین مهاجرت در اسرائیل بسیار سختگیرانه است و مساله بیش از هشتاد هزار پناهجو از کشورهای آفریقایی که خود را به اسرائیل رساندهاند، یک مشکل بزرگ اجتماعی و قانونی محسوب میشود.
آیا به طور استثنا به این ورزشکار پراستعداد، مقام شهروندی اعطا خواهد گردید؟ هنوز کسی نمیتواند به این پرسش پاسخ گوید، ولی تلاشهای گسترده، همچنان ادامه دارد.