حادثه در تاسیسات اتمی نطنز، که ابتدا “نقص در شبکه برق رسانی” توصیف گردید، ممکن است خرابکاری باشد

منابع خبری در تهران می گویند، حادثه ای که در تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز رخ داده، بسیار گسترده تر از آن است که بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد. کمالوندی گفت که این حادثه به علت نقص فنی در دستگاه توزیع برق بوده است. ولی درباره جزئیات آسیبی که وارد آمده چیزی نگفت و تنها ادعا کرد که این آسیب “جزیی و کم اهمیت” بوده است.

این آتش سوزی یک روز پس از آن رخ داد که علی اکبر صالحی مدیر سازمان اتمی ایران از راه اندازی دوباره تالار مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید خبر داده بود.

صالحی همچنین در سخنان خود، از اجرای ۱۳۳ پروژه دیگر هسته‌ای خبر داد که همه آن‌ها یک گام بزرگ دیگر در خروج از برجام تلقی می شود و خطر رویارویی جنگ با رژیم ایران به هدف نابود سازی این تاسیسات را افزایش می‌دهد.

احتمال زیاد می‌رود آنچه که بهروز کمالوندی آن را حادثه ناشی ار سیم های برق قلمداد کرده، نمونه دیگری از اقدامات کشورهای خارجی و دستیاران آن‌ها در داخل ایران برای خرابکاری در ادامه برنامه های هسته ای باشد.

یک روز پیش از این حادثه، مقامات انرژی اتمی ایران با افتخار زیاد گفته بودند که سایت جدید مونتاژ سانتریفیوژها را افتتاح کرده اند.

پس از حادثه انفجار شش ماه پیش در تالار مونتاژ سانتریفیوژها در نطنز، رادیو پیام اسرائیل از قول منابع اطلاعاتی، این احتمال را مطرح ساخته بود که افراد ی در میان دست اندرکاران برنامه های هسته ای رژیم ایران که در تاسیسات نطنز نیز رفت و آمد دارند، ولی اجرای این برنامه ها را یک خطر بزرگ برای ایران و مردم کشور می دانند، به خرابکاری در این تاسیسات دست می زنند.

وزارت اطلاعات ایران چند ماه پیش ادعا کرد که شماری از این افراد شناسایی و بازداشت شده اند. ولی هیچگونه اطلاعاتی در این باره انتشار نیافته است.

کمالوندی علت بروز حادثه را “نقص فنی در شبکه توزیع برق” نطنز توصیف کرد و گفت که زیان  وارده جدی نبوده و آسیب جانی وارد نیامده است.

سخنگوی آژانس اتمی، این خبر را ساعتی پس از وقوع آن، یعنی در بامداد امروز (یکشنبه) اعلام کرد. برخی آگاهان می گویند که ممکن است علت این شتابکاری کمالوندی نشان از ابعاد گسترده آسیب وارده باشد و رژیم ایران مانند همیشه به پنهانکاری ادامه می دهد.

در موارد گذشته، رژیم ایران بسیاری از حوادث مربوط به امور اتمی خود را به اسرائیل نسبت داده است، زیرا این کشور همیشه اعلام داشته که برای جلوگیری از مسلح شدن رژیم ایران به جنگ افزار هسته ای، به اقدامات لازم دست خواهد زد.

تاسیسات اتمی نطنز به مقادیر کلانی برق رسانی نیاز دارد و اختلال در شبکه توزیع ممکن است یک رویداد واقعی باشد. ولی همین اختلال ممکن است به طور عمدی و توسط افرادی که به آنجا رفت و آمد دارند و یا اخلال در شبکه کامپیوتری مربوط به توزیع برق رخ داده باشد.

کمالوندی اعلام کرد که در این حادثه، نه تنها کسی زخمی نشده، بلکه خطر نشت مواد رادیو اکتیو نیز وجود ندارد.