گروه تروریستی حزب الله لبنان، که در جریان تظاهرات مردمی هفته های اخیر در آن کشور مورد اعتراض گسترده مردم قرار گرفته است، در تلاش برای منحرف ساختن اوضاع و مطرح کردن این ادعا که اسرائیل و آمریکا این اعتراض ها را به راه می اندازند، ادعا کرد که فردی را هنگام جاسوسی برای اسرائیل در جریان این تظاهرات شناسایی و بازداشت کرده است.
فرد مورد ادعا یک خبرنگار آمریکایی است که هنگام تهیه خبر درباره جریان اعتراض های مردمی در بیروت، مورد اتهام حزب الله قرار گرفت و بازداشت شد. هنوز معلوم نیست که حزب الله برای اثبات این اتهام، چه دلایلی و اسنادی می تواند ارائه کند.
سامانه خبری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در تهران، به نقل از شبکه تلویزیونی “المیادین” که با بودجه حکومت ایران برنامه پخش می کند، در گزارش خود گفت: «روز یکشنبه (دیروز) یک روزنامهنگار آمریکایی را در حین فیلمبرداری از صحنه درگیریهای اطراف پارلمان لبنان در مرکز بیروت، بازداشت کردند.
تهیه خبر و فیلم از رویدادها و تظاهرات، کار عادی روزنامه نگاران است و معلوم نیست حزب الله با استناد به چه دلایلی به این بازداشت دست زده است.
پرزیدنت ترامپ اخیرا بخش های بیشتری از حزب الله لبنان را مورد تحریم قرار داده و این امر آتش خشم مردم لبنان را علیه این سازمان تروریستی مورد حمایت ایران شدیدتر کرده است.
“المیادین” در رابطه با این بازداشت، ادعا کرد که این روزنامهنگار آمریکایی که نامش ذکر نشده است، فیلمهای خود را برای روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» ارسال میکرده است.
“هاآرتس” که روزنامه عبریزبان وزین اسرائیل محسوب می شود، روز گذشته از طریق پخش زنده فیس بوکی، صحنههای مستقیمی را از درگیریهای اطراف پارلمان لبنان میان نیروهای امنیتی و تظاهراتکنندگان منتشر میکرد.
در گزارشها آمده است که در جریان تظاهرات روز یکشنبه، نیروهای امنیتی از گاز اشکآور، خودروهای آبپاش و گلولههای پلاستیکی برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان ضد دولتی استفاده کردند که اقدام به پرتاب سنگ میکردند و در نتیجه آن، دستکم ۱۴۵ تن مجروح شدند.
ارتش و پلیس ضدشورش تجهیزات خود را در مرکز بیروت مستقر کردهاند جایی که تظاهراتکنندگان در ورودی خیابانهای منتهی به مقر پارلمان در نزدیکی میدان «الشهداء» تجمع کردهاند.
تظاهرات در لبنان در اعتراضات به وضعیت بد اقتصادی وارد چهارمین ماه خود شده است. حدود دو هفته بعد از آغاز این اعتراضات، «سعد الحریری» از نخستوزیری کنارهگیری کرد و «حسان دیاب» مأمور به تشکیل کابینه شد، ولی معترضان با تداوم حضور در خیابانها خواستار کنار رفتن دیاب و مأمور شدن شخصیتی مستقل برای تصدی نخستوزیری هستند.