گید ینسن، رئیس کمیسیون حقوق بشر در پارلمان آلمان و عضو حزب دمکراتهای آزاد گفته است که این کشور پناهگاه امنی برای کسانی که از حکومتهای سرکوبگر گریختهاند نیست و به دولت آلمان انتقاد کرده است که آنطور که باید در حفاظت از جان این افراد موفق عمل نکرده است.
در همین رابطه، روزنامه سراسری “زوددویچه” آلمان در گزارشی به وضع پناهندگان سیاسی در آلمان و اروپا پرداخته و به نقل از حزب دمکراتهای آلمان (لیبرالها) از دولت این کشور انتقاد کرده است که آن طور که باید در حفظ امنیت افرادی که از حکومتهای سرکوبگر به آلمان پناه میآورند، موفق نبوده است.
“زوددویچه” با اشاره به سرنوشت روحالله زم، مدیر کانال آمدنیوز نوشته است که او در حقیقت در امنیت بود، تا اینکه با فریب از فرانسه راهی عراق شد، در آنجا ربوده و به ایران برده شد و در آنجا اعدام شد.
این روزنامه در ادامه نوشته است که اگرچه زم در آلمان زندگی نمیکرد، اما پرونده ربودن و اعدام او در آخرین گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان آمده و در آن بر «اقدامات تهاجمی ایران علیه اعضای اپوزیسیون ساکن خارج از کشور» تاکید شده است.
در این گزارش به شکل ضمنی اذعان شده است که مخالفانی که از ایران گریختهاند در آلمان نیز نمیتوانند احساس امنیت کنند، و این تنها مشمول حال پناهندگان سیاسی ایرانی که به آلمان آمدهاند، نمیشود.
گید ینسن، رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان و عضو حزب دمکراتهای آزاد (FDP) انتقاد میکند که دولت آلمان در قبال جان «افراد شجاعی که زندگی خود را در کشورشان به خطر انداختند تا برای دفاع از حقوق شهروندان ایستادگی کنند و سالها با ترس زیادی زندگی کردند»، مسئول است.
حزب دمکراتهای آزاد به انواع روشهای ارعاب و آزار اشاره کرده و میگوید اعضای اپوزیسیون، به عنوان مثال پناهندگان سیاسی از ویتنام، در شبکه های اجتماعی تهدید میشوند. از هکرها نیز در بسیاری موارد علیه مخالفان استفاده میشود. شماری از دولتها همچنین با اتهام زدن علیه مخالفان خود و مجرم قلمداد کردن آنها از مجامع بینالمللی برای تحت تعقیب قرار دادن این افراد استفاده میکنند.