حزب عربی – اسلامی اسرائیل حاضر است وارد کابینه آینده شود تا بیشترین امتیازات را به سود اعراب بگیرد

سخنرانی رهبر حزب عربی – اسلامی رَعَم، منصور عباس درباره امکان پیوستن آن حزب به کابینه ائتلافی آینده اسرائیل، بازتاب گسترده ای داشت و واکنش های ضد و نقیضی برانگیخت. در ارزیابی ها آمده است که با توجه به نتیجه چهارمین انتخابات زودهنگام در اسرائیل که هفته پیش برگزار شد، هیچیک از دو جناح حزبی بدون شرکت دادن این حزب عربی – اسلامی، قادر به تشکیل کابینه آینده نخواهد بود.

منصور عباس با شناخت این واقعیت حساس، اکنون می کوشد بیشترین بها را برای پیوستن به دولت آینده اسرائیل مطالبه کند.

سخنرانی منصور عباس، که به طور مستقیم از رسانه های تصویری اسرائیل پخش شد، یک نطق تاریخی تلقی گردید. زیرا این نخستین بار است که یک حزب عربی، آن هم از جناح اسلامی آن، برای ورود به کابینه آینده ابراز آمادگی می کند.

چهار حزب عربی در اسرائیل، که جمعا سیزده کرسی دارند، از هنگام استقلال دوبارۀ اسرائیل تا کنون، خود را متعلق به فضای سیاسی کشور ندانسته و از همکاری با دولت خودداری ورزیده اند و بیشترین بخش از فعالیت آن ها دفاع از فلسطینی ها بوده است.

منصور عباس در سخنرانی شب گذشته (پنجشنبه) از لروم دوستی و همکاری بین همه اقشار اجتماعی و دینی اسرائیل سخن گفت و این سرزمین را جایگاه مقدسی نامید که متعلق به ادیان یکتاپرست است و خواهان همکاری و همزیستی بین اعراب و اسرائیل گردید. عباس ابراز آمادگی کرد برای تامین آرمان های اعراب اسرائیل وارد کابینه شود.

برخلاف گذشته، رهبر این حزب عربی – اسلامی در حمایت از فلسطینی ها سخنی نگفت. ولی او پیشتر حاضر نشده بود عملیات تروریستی حماس علیه مردم اسرائیل را محکوم بداند.

عباس در این سخنرانی که از شبکه های تلویزیونی به صورت مستقیم پخش می شد، پرچم سبز اسلام را در کنار خود قرار داده بود و از پرچم ملی اسرائیل اثری دیده نمی شد.

دو تن از شخصیت های احزاب راستگرای اسرائیل، در واکنش امروز خود، به این واقعیت اشاره کردند و گفتند چگونه ممکن است چنین فردی را وارد کابینه کرد.

یکی از دستیاران منصور عباس، که شهردار شهرک عرب نشین کفرقاسم در شمال اسرائیل می باشد، در پاسخ به این پرسش که اگر منصور عباس وارد کابینه شود، حاضر خواهد بود از حمله نظامی علیه حماس جانبداری کند، پاسخ منفی داد.

در عین حال ارزیابی می شود که احزاب مذهبی اسرائیل با شراکت رهبر حزب عربی – اسلامی در کابینه مخالفتی نداشته باشند. زیرا دیدگاه های هر دو جناح نسبت به برخی امور اجتماعی، به ویژه آن چه که به زنان در جامعه مربوط می شود، به هم نزدیک است.

پرزیدنت ریولین رئیس جمهوری اسرائیل روز دوشنبه پیش رو، به رایزنی با نمایندگان احزاب می پردازد و در پایان آن، فردی را مامور تشکیل کابینه خواهد کرد. در آستانه چنین مرحله ای، جنب و جوش در احزاب اسرائیل برای برپایی یک دولت ائتلافی به اوج خود نزدیک می شود.