حسن روحانی از بستن اینترنت و برقراری اینترنت داخلی دفاع می کند و ادعا دارد که ایران به عصر حجر باز نمی گردد

در واکنش به ابراز نگرانی مردم ایران و همچنین سازمان های بین المللی که می گویند رژیم ایران می خواهد کشور را از ارتباط با اینترنت جهانی محروم سازد و یک اینترنت سانسور شده داخلی به وجود آورد، حسن روحانی گفت: به دستور رهبر شبکه ملی اطلاعات را تقویت می‌کنیم تا “مردم برای رفع نیازمندی‌های خود نیازی به خارج نداشته باشند.” حکومت ایران تلاش می کند تا از انتشار اخبار و رویدادهای موج دوباره  خیزش مردمی در این کشور جلو گیری کند.

حسن روحانی، رئیس جمهور ی ، در جلسه ارائه بودجه سال ۱۳۹۹ در مجلس ایران گفته است ، به دستوری از  علی خامنه‌ای، رهبر حکومت شبکه ملی راه اندازی می شود .

رژیم ایران شبکه اینترا نت را در اختیار مردم می گذارد و خود برای اهداف محرمانه  حکومتی اش در ادارات و وزارت خانه ها از اینترنت استفاده می کند .

روحانی گفته که  شبکه ملی اطلاعات به قدری تقویت خواهد شد که «مردم برای رفع نیازمندی‌های خود نیازی به خارج نداشته باشند».

شبکه ملی اطلاعات که به “اینترا …نت ملی” مشهور است از سال‌ها پیش به عنوان مهم‌ترین پروژه‌ زیرساختی دولت ایران در حوزه فناوری اطلاعات در حال پی‌گیری است. هدف از این پرژوه ایجاد نوعی شبکه داخلی در ایران برای “مستقل شدن” از شبکه جهانی اینترنت عنوان شده است.

آگاهان امور می گویند به نظر می رسد با قطع بی‌سابقه دسترسی به خدمات اینترنتی در جریان اعتراض‌های اخیر در ایران ، پروژه اینترنت ملی با الگو پذیری  از سایر حکومت ها از جمله روسیه و چین و کره جنوبی برای سرکوب کردن کردن مردم معترض بیش از پیش در مرکز توجه و انتقاد قرار داد.

علیرضا معزی،معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری ایران در این باره گفته است : توسعه شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت و زیستن در عصر حجر نیست.و این دستور اکید رهبری است .

معزی در حالی این سخنان را مطرح می کند که در دوره قطع اینترنت در ایران ، تنها شبکه‌ای از سایت‌ها و سرویس‌‎های داخلی در ایران به اینترنت دسترسی داشتند که ان هم مختص خود حکومت بود و  در چنین حالتی ابزارهای عبور از فیلترینگ هم نمی‌توانستند امکان دسترسی به محتوا و سرویس‌های بین‌المللی را فراهم کنند.

گفته شده است که مقام‌های  حکومت ایران با توجه به شرایط بحرانی کشور و موج گسترده اعتراضات در هفته‌های اخیر از اجرایی شدن  این پروژه، بیش از پیش تاکید کرده‌اند.

روحانی گفت:  مردم “شرایط بهتری را در این حوزه لمس خواهند کرد.”

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات نیز گفته است : وزارت ارتباطات تلاش های بسیاری انجام داده است  و هدف از زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، حفاظت از منافع مردم در این شرایط بود نه قطع ادامه ارتباط با شبکه جهانی.”

سیاستمداران محافظه‌کار و مقام‌های امنیتی و نظامی اظهار داشته اند :  با وجود فیلترینگ و سانسور شدید اینترنت در ایران، همچنان شماری از کاربران به اینترنت دسترسی دارند که برای نظام و اسلام خطرنا ک اند و بسیاری از آنها خواهان اعمال محدودیت شدید و دائمی هستند.

غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، پس از اعتراضات اخیر در ایران پیشتر گفته بود که باید  اینترنت “پاک” در کشور اجرا شود وبسیج در این زمینه فعالیت می‌کند.

بحث “اینترنت ملی” دز ایران ، پس از روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، و نزدیک به علی خامنه ای آغاز شد.و در سال ۱۳۸۷ وزارت ارتباطات طرحی را درباره این پروژه به نام “شبکه ملی اینترنت” تهیه کرد و کار روی این شبکه آغاز شد. که بعدها دولت تصمیم گرفت  نام طرح را از اینترنت ملی به شبکه ملی اطلاعات تغییر بدهد.

یک دیدگاه

Comments are closed.