حسن روحانی به سرمایه گذاران ژاپنی: «مخالف مذاکرات با آمریکا نیستیم، ولی آمریکا خطاهای خود را جبران کند»

روحانی افزود : «ما مطمئن هستیم این تحریم غیرقانونی نمی‌تواند بلندمدت ادامه پیدا کند و آمریکایی‌ها ناچارند روزی این راه بدون خاصیت و پر از ضرر را رها کنند.»

با آن که علی خامنه ای بارها گفته است که مذاکره با ایالات متحده ممنوع و مطرود است، حسن روحانی رییس جمهوری حکومت ایران هنگام دیدار از توکیو به خبرنگاران گفت: حاضریم با  ایالات متحده راجع به مسائل‌مان بحث و مذاکره کنیم، مشکلی نداریم. ولی او در عین حال تاکید دارد که رژیم ایران شرایطی دارد که پیش از آغاز گفتگوها باید عملی شود.

به گزارش  وبسایت رسمی ریاست جمهوری، حسن روحانی نشست خصوصی با مدیران ارشد برخی شرکت‌های ژاپنی در توکیو، از جمله گفت: «ما در اینکه بتوانیم با  آمریکا راجع به مسائل مان بحث کنیم مشکلی نداریم، جز اینکه آنها باید از مسیر خطایی که در این یک سال و نیم رفتند برگردند».

به گفته آگاهان، این سخنان روحانی تلاشی برای کشاندن سرمایه گذاران ژاپنی به انجام پروژه در ایران بود و او کوشید به ژاپنی ها تداعی کند که ستیز با آمریکا یک امر ریشه ای در حکومت ایران نیست.

روحانی افزود : «ما مطمئن هستیم این تحریم غیرقانونی نمی‌تواند بلندمدت ادامه پیدا کند و آمریکایی‌ها ناچارند روزی این راه بدون خاصیت و پر از ضرر را رها کنند.»

رئیس جمهوری حکومت ایران پیشتر گفته بود که شرط اصلی رژیم برای گفتگو با آمریکا، در درجه اول لغو تحریم ها و سپس بازگشت دولت واشنگتن به برجام است.

روحانی تاکید کرد که  ایالات متحده باید به گفته او، از مسیر خطایی که در این یک سال و نیم رفته، بازگردد. او گفت: «ما نباید خطاکار و کسی را که قانون را زیر پا گذاشته تشویق کنیم و به او جایزه بدهیم اما در عین حال نیز نباید راه را ببندیم که اگر خطاکار به اشتباه خود پی ببرد و بخواهد اشتباه خود را جبران کند راه به رویش بسته باشد».

پرزیدنت ترامپ با این استدلال برجام را ترک گفت و تحریم ها را بازگرداند که رژیم ایران به برنامه های موشکی و کمک به سازمان های ترور ادامه می دهد و طی مفاد برجام، تا چند سال دیگر حق خواهد داشت به اجرای برنامه های اتمی باز گردد.

روحانی گفت : «ما مشکلات زیادی داریم ، و هم اکنون کشور ما بدلیل تحریم سیستم بانکی اش  قادر به خرید و تامین دارو برای مردم نمی باشد».

رییس جمهوری حکومت ایران افزود: «ما در منطقه خودمان آنچه راجع به آمریکا دیدیم راهبردهایشان خطا بوده و همواره فکر و طراحی‌شان با اشتباه محاسباتی توام بوده است».

روحانی گفت:   «متاسفانه فشار آمریکا بر ایران و کشورهای دیگر یک واقعیت تلخ است که امروز با آن روبرو هستیم.اما مهم این است که در این شرایط سخت باز هم راهی را پیدا کنیم که با هم تجارت و مراوده داشته باشیم و به نفع دو ملت گام برداریم.

او همچنین تاکید کرد که «علیرغم فشار یک سال و نیم گذشته آمریکا بر ما توانستیم به اقتصادمان ثبات ببخشیم. بعد از یک تلاطم اقتصادی از ۵ ماه پیش روند حرکت اقتصادی ما در مسیر صحیح و ثبات قرار گرفته است.»

روحانی  گفت: «شرکت‌های ژاپنی در برخی از پروژه‌ها با ما همکاری داشته و الان هم چندین پروژه آماده است که می‌توانند آنها را اجرا و عملیاتی کنند و کاملا می‌توانیم در زمینه‌های زیربنایی ، محیط زیست و همچنین در زمینه مسائل انسانی، مواد غذایی و دارو با هم همکاری مناسبی داشته باشیم.»

رییس جمهوری اسلامی از شرکت های ژاپنی درخواست کرد: شما می‌توانند در ایران سرمایه گذاری کنند و تعهدات لازم را در این زمینه می‌توانیم به آنها بدهیم.

روحانی همزمان به نقض تعهدات برجامی نیز اشاره کرد و گفت: «البته پس از اینکه مدت زیادی صبر کردیم و بعد از این صبر، اگر ببینیم که از این توافق هیچ نتیجه‌ای عاید ما نمی‌شود و صرفاً ناچاریم بعضی از تعهدات‌مان را اجرا کنیم، به طور طبیعی تصمیم بعدی ما ممکن است ادامه این تعهد نباشد».

یک دیدگاه

  1. آقای حسن روحانی کلیددار ولایت شیعه اول با خود ملت ایران یا قوم ولایت شیعه مذاکره بکنید : سایر مذاکره ها هم کلید خواهد خورد و حتماً ژاپن و آمریکا و سازمان حقوق بشر الخص بالخصوص در پی مذاکراه های تکراری اصل مذاکره با ملت ایران تا ملت خارجی را کلید می زنند

Comments are closed.