حسن روحانی و علی ربیعی در یک ابراز خوش بینی غیر منطقی: می کوشیم در سه ماه تحریم ها متوقف شود

حسن روحانی در سخنان امروز خود از جمله اظهار داشت که دولتش تلاش می کند پیش از پایان دوران ریاست جمهوریش تحریم های آمریکایی برداشته شود. همین خوش بینی از زبان علی ربیعی معاون روحانی نیز بیان شد. ولی برخی از آنانی که روابط بین ایران و ایالات متحده را از نزدیک دنبال می کنند، بر این گمان هستند که احتمال آغاز گفتگو در سه ماه آینده و به ویژه به نتیجه رسیدن آن ها و برداشت تحریم ها بسیار بعید است.

روحانی در سخنان امروز خود گفت که دولتش همه تلاش خود را به عمل می آورد که تحریم ها بزودی برداشته شود و ایران بودجه کافی برای پرداختن به امور رفاهی را در اختیار داشته باشد.

معاون روحانی نیز فاش ساخت که دولت، همه واقعیات مربوط به سختی اوضاع اقتصادی کشور را به آگاهی مردم نرسانده است.

علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی  امروز(یکشنبه) در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا  اعتراف کرد که تحریم ها اسیب های زیادی به مردم ایران وارد آورده که دولت بخشی از آن را پرده پوشی کرده است ، وی در سخنان اش ،  بی آن که نام خامنه ای را ببرد خواستار آغاز مذاکرات به منظور برداشتن تحریم ها گردید.

ربیعی گفت:  بسیاری از ابعاد جنگ تمام عیار را انتقال ندادیم تا کام جامعه تلخ نشود، باید  با حفظ عزت مردم ایران در همین دولت باید تحریم‌ها را به عقب برانیم.

ربیعی در ادامه سال ۹۹ را سخت و سالی پر رنج برای مردم ایران  توصیف کرد و گفت: در این سال در کنار فراز و نشیب و تلخی داشته‌ایم، شاهد یک جنگ تمام‌عیار بودیم.

وی در ادامه افزود: در کنار تحریم‌ها، انتقادات تند و اتهامات غیرمنصفانه زیادی به دولت وارد شد.  بسیاری از این حرف‌های غیرمنصفانه را در حالی تحمل کردیم که سال ۹۹ تنها ۱۰ درصد متوسط ارز، دولت‌های قبل در ۱۵ سال اخیر را در اختیار داشته‌ایم.

ربیعی در بخش دیگری از عدم حضور مردم در انتخابات ۱۴۰۰ ابراز نگرانی کرد و گفت: انتخابات کلید مسائل خارجی و داخلی کشور است. متاسفانه عده‌ای فکر می‌کنند از مشارکت کمتر در انتخابات نفع می برند این تصور غلط است و به عنوان یک تحلیلگر می‌گویم اگر در انتخابات مشارکت پایین داشته باشیم رییس دولت بعد با سرمایه اجتماعی کم، هرگز نمی‌تواند مشکلات را حل کند.

وی در ادامه با انتقاد از برخی هجمه‌ها علیه دولت و برخی سخنان و ابهامات مردم، گفت: نمی‌دانند حرف‌شان چقدر بر انتخابات تأثیر می‌گذارد ، تاکید می‌کنم باید به صندوق‌ها بچسبیم و آنرا را حفظ کنیم این صندوق‌ها نقطه تغییراتی در هر جامعه‌ای است