پاسدار حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز نشریه کیهان به نامه آخوند خویینی به علی خامنه ای واکنش نشان داد.
خویینی ها در نامه خود به خامنه ای او را مسبب، وضعیت وخیم ایران و بی اعتقادی مردم به نظام دانست.
وی در این نامه نوشت: ما هم بر این باوریم که اعتقاد مردم آسیب دیده است اما اعتقادشان به کدام مقوله با آسیب روبهرو شده است؟!
محمد موسوی خوئینی، دبیر کل مجمع روحانیون مبارز، در این نامه اوضاع امروز کشور را بسیار ناگوار توصیف کرده و شخص خامنه ای را مسئول این شرایط دانسته است.
موسوی خوئینی گفته از نگاه مردم، این اوضاع، نتیجه «شیوهٔ مدیریت “نظام”در بالاترین سطح، و قدرتِ نافذ آن “به عنوان” نقشآفرینِ اصلی در تمام یا اکثر امور مهم کشور است».
در این نامه خوئینی به علی خامنه ای نوشته است که بسیاری از مردم «اصلاحِ امور و تغییر وضع نامطلوب کنونی را از عالیترین جایگاه مدیریت کشور انتظار میکشند.
در چشم این خیل عظیم، اوضاع غیرقابلدوام امروز صرفاً معلول تصمیمات مدیرانی که میآیند و میروند نیست (که البته این آمدنها و رفتنها هم خارج از چارچوب ارادهٔ عالی و حاکم بر کل مقدرات کشور نیست). از نگاه مردم، شیوهٔ مدیریت در بالاترین سطح، و قدرتِ نافذ آن، نقشآفرینِ اصلی در تمام یا اکثر مهامّ امور کشور است».
سپاهی حسین شریعتمداری در پاسخ به وی نوشته است: این خواسته و آرزویی است که مقامات رسمی آمریکا دقیقاً با همین تعبیر خواستار آن بودهاند.
بعد از فاجعه برجام و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، رهبری تصمیم قاطع گرفت که مسیر حرکت خود را بدون توجه به تحریمها تعریف کرده و دنبال کند که مبارزه با مفاسد اقتصادی، تشکیل مجلس انقلابی و اقداماتی نظیر فروش بنزین به ونزوئلا، برقراری روابط تجاری با برخی از همسایگان، تکیه بر ظرفیتها و امکانات داخلی و… از جمله آنهاست.
این حرکت نظام برای آمریکا که اصرار بر فشار حداکثری بر ایران داشت ناخوشایند نبود. تا آنجا که حتی صدای فاکسنیوز، شبکه تلویزیونی پنتاگون و حامیان ترامپ را نیز به هوا بلند کرده است. حالا خودتان قضاوت کنید، در این حال و هوا سخن از”شرایط نامطلوبی که باید تغییر کند” چه مفهومی دارد و آیا تکرار آرزوی دشمنان نیست؟
سپاهی شریعتمداری در ادامه نوشته است : آقای خوئینیها تمامی مشکلات و بلاهایی که خود و دوستان هم حزب و گروهتان به مردم مظلوم این دیار تحمیل کردهاید را به کلیت نظام نسبت میدهید!
اگر بیاعتقادی نسبت به اصل نظام است، در مقابل دهها نمونه اخیر که مردم با حضور چند ده میلیونی خود بر وفاداری و اعتقاد راسخ خویش به اسلام و انقلاب و مخصوصاً رهبر انقلاب تاکید ورزیدهاند چه پاسخی دارند؟!
مدیر مسئول نشریه کیهان وابسته به علی خامنه ای نوشته که در همین فاصله که نامه ایشان منتشر شده و استقبال گسترده دشمنان را در پی داشته است، برخی از هم حزبیهای بسیار نزدیک وی از تهیه و انتشار این نامه و مخصوصاً از اینکه نامه وی بازگوکننده آرزوهای آمریکاست بهشدت ابراز نگرانی کرده و یکی از آنها نامه خوئینیها را آخرین میخ به تابوت اصلاحات دانسته است.
موسوی خوئینی دبیر کل مجمع روحانیون مبارز در این نامه به وضعیت اقتصادی و دیگر مشکلات کشور اشاره کرده و نوشته که «تورم روزافزون، همراه با کاهش درآمد اقشار گسترده، نهتنها زندگی امروز مردم را گرفتار دشواریهای طاقتفرسا کرده که ناهنجاری در درون بسیاری از خانوادهها را گسترش داده و آنان را نگران آیندهٔ نامعلوم خود و فرزندانشان ساخته است…علاوه بر این مردمِ گرفتار در تلاطم زندگی و مشکلات طاقتسوز معیشتی، بسیارند انسانهای ناراضی از اوضاع فرهنگی و سیاسی که گرفتار بیعدالتیهای غیرقابلانکار شدهاند».
موسوی خوئینی در سالهای اخیر به ندرت در موضوعهای سیاسی اظهار نظر کرده و انتقاد علنی او از خامنهای کمسابقه است. او در دوره رهبری روح الله خمینی، دادستان کل کشور بود و در دوره خامنهای روزنامه سلام را تاسیس کرد.
علی خامنه ای دو سال پیش در خصوص آزادی بیان و انتقاد از نوع مدیریت در کشور ادعا کرده بود: در ایران آزادی بیان است و هرکس ادعا کند به خاطر انتقاد به حکومت تحت فشار قرار گرفته دروغ میگوید.
خامنه ای گفته بود که استقلال یکی از شعارهای محوری روی کار آمدن حکومت اسلامی در ایران است که به گفتهی او کاملا محقق شده و “امروز در دنیا هیچ کشوری به استقلال ملت ایران نمیرسد”.