در واکنش به عملیات تعرضی از نوار غزه، که هدف آن آسیب رساندن به شهروندان اسرائیل است، و پس از آن که دوباره چندین بادکنک انفجاری از غزه به سوی خاک اسرائیل به هوا فرستاده شد، نیروی هوایی اسرائیل یک بار دیگر مواضع حماس و دیگر سازمان های ترور در غزه را هدف حمله قرار داد.
اکنون مدتی است که کابینه محدود سیاسی امنیتی دولت اسرائیل راهکار تازه ای را برای پایان بخشیدن به این نوع تعرض ها ارائه کرده که به موجب آن، هرگاه بادکنکهای انفجاری به سوی اسرائیل فرستاده می شود، نیروی هوایی اسرائیل یک موضع نظامی در غزه را مورد حمله قرار می دهد.
در هفته های اخیر حتی این احتمال مطرح گردیده که مسؤولان برنامه ریزی و هدایت حملات بادکنکی در غزه، به هلاکت برسند. اسرائیل از هویت این افراد به خوبی آگاهی دارد و کشتن آن ها، با کمک افرادی در داخل غزه که خواهان برانداختن حکومت حماس هستند، کار دشواری محسوب نمی گردد.
بادکنک های انفجاری که به سوی اسرائیل فرستاده شده، پس از اصابت به زمین منفجر گردید، ولی آسیبی وارد نساخت. منابع خبری فلسطینی گزارش دادند که نیروی هوایی اسرائیل در واکنش به این تعرض، هدف هایی را در شمال و جنوب نوار غزه مورد حمله قرار داد. احتمال زیاد می رود که این حملات آسیب جانی به دنبال نداشته است.
در این میان، دولت مصر به تلاش گسترده خود برای پایان بخشیدن به این بحران امنیتی ادامه می دهد و می کوشد حماس و دیگر سازمان های ترور را متقاعد سازد که از تجاوزکاری دست بردارند. ولی این کوشش تا کنون به نتیجه نرسیده است.
در گزارش ها آمده است که اعضای هیات مصری، در چارچوب این تلاش خود، با رئیس سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) نیز گفتگو کردند.
حماس اعلام داشته که عملیات تعرضی را متوقف نخواهد ساخت، زیرا به گفته سران این سازمان، اسرائیل به تعهدات پیشین خود در چارچوب تفاهم هایی که بین طرفین به دست آمده بود، عمل نکرده است.
حماس خواهان آن است که اسرائیل اجازه دهد بیست میلیون دلار از مبالغ اهدایی از جانب امیرنشین قطر، در اختیار آن سازمان قرار گیرد تا بتواند حقوق کارمندان خود را بپردازد. ولی مقامات ارشد اسرائیلی این خواسته را به شدت رد می کنند و آن را موجب تقویت حماس و شدت گیری دست اندازی های آن می دانند.
اویگدور لیبرمن، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، از جمله در اعتراض به موافقت دولت نتانیاهو با انتقال سی میلیون دلار به غزه، از این سمت کناره گیری کرد. این مبلغ در دو قسط ۱۵ میلیون دلاری به غزه انتقال یافته بود.
لیبرمن در انتقاد از این اقدام گفت که دولت نتانیاهو به حماس رشوه داده تا از شدت خشونت علیه اسرائیل دست بردارد و با این اقدام، عملا تسلیم کلاشی های یک گروه تروریستی شده است.
سرکردگان حماس در روزهای اخیر گفته اند: اکنون که اسرائیل به تفاهم های پیشین عمل نکرده، آن ها بر شدت اغتشاشات و عملیات تعرضی خواهند افزود.
در اجاری این تهدید، شب گذشته (سه شنبه) نیز، همانند شب های پیشین، هزاران تن در طول جدار مرزی غزه با اسرائیل گرد آمدند و به تعرض ادامه دادند.
تحلیلگران در اسرائیل می گویند که حماس با ترتیب دادن این گونه عملیات ایذایی، می کوشد خشم مردم غزه را به سوی اسرائیل متوجه سازد تا ناتوانی های خود و سیاست غلط خویش را در رابطه با تامین رفاه فلسطینیان، لاپوشانی کرده باشد.
آیا این عکس حماس است؟ قیافه هایشان که خیلی خوب و تمیز به نظر می آید :
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ