حماس و جهاد، پس از شکست حملات موشکی، به استفاده از خمپاره های سنگین روی آورده اند

در همان حال که تلاش های بین المللی برای برقراری آتش بس ادامه دارد، حماس به شیوه جدیدی برای آسیب رسانی به اسرائیل روی آورده، و آن استفاده از خمپاره های دوربرد برای حمله به نواحی مرزی اسرائیل می باشد.

در حالی که اسرائیل برای شکار کردن موشک های دشمن، از سامانه گنبد آهنین استفاده می کند که توانسته است نود درصد از موشک های پرتاب شده را خنثی کند، رویارویی با خمپاره های سنگین که از خاک غزه شلیک می شود، هنوز راه حلی پیدا نشده است.

پیش از ظهر امروز،یک خمپاره از این نوع به داخل اسرائیل شلیک شد که یک سرباز در نزدیکی مرز در اثر ترکش آن به طور سطحی زخمی گردید و به بیمارستان انتقال یافت.

نیروی هوایی اسرائیل در عملیات امروز خود، از جمله یک اطاق فرماندهی جنگی حماس را نابود کرد و بخشی از یک تونل تهاجمی نیز هدف قرار گرفت که احتمالا شماری از چریک ها در آن کشته شدند. مکان دیگری که هدف قرار گرفت، مرکز شلیک موشک از داخل غزه به سوی نواحی مرکزی اسرایئل و از جمله تل آویو بود.

روز گذشته نیز چنین خمپاره ای به یک کارگاه بسته بندی میوه که در فاصله بیش از هفت کیلومتری از مرز قرار دارد اصابت کرد و دو کارگر تایلندی را به قتل رساند و هشت تن دیگر زخمی شدند.

ارتش اسرائیل به کشاورزان و اهالی شهرک های پیرامونی دستور داده به خط مرزی نزدیک نشوند. اسرائیل واحدهای متعددی از نیروهای زمینی و توپخانه خود را در خط مرزی مستقر ساخته و به صراحت گفته شده که اگر لازم شود، به حمله زمینی نیز دست خواهد زد.

گروه تروریستی جهاد اسلامی که از ایران دستور می گیرد، اسرائیل را به حمله زمینی تحریک می کند و ادعا دارد که دامی برای این سربازان گسترده و در انتظار ورود آنان می باشد.

احتمال دارد که روی آوردن حماس و جهاد به حمله با خمپاره به علت آن باشد که امکان ادامه شلیک موشک از غزه تضعیف شده است.

پیش از ظهر امروز یک فروند پرتابگر موشک که روی بام خانه ای در اردوگاه پناهندگان به نام الشاطی نصب شده بود هدف قرار گرفت و نابود شد. اسرائیل در جریان حملات سنگین هوایی که بیش از یک هفته است ادامه دارد، حدود یکصد کیلومتر تونل های زیرزمینی را که در غزه حفر شده بود ویران کرده و بی تردید از قدرت حملات موشکی حماس به طور چشمگیر کاسته است.

این تونل ها که شاخه های متعدد در سراسر غزه داشته و در اصطلاح، “مترو” نامیده شده، در واقع به صورت پناهگاه فرماندهان نظامی و ستاد فرماندهی آنان و همچنین سنگر رزمندگان و مراکز حمله موشکی و انبارهای اسلحه محسوب می شود.

حماس و جهاد برای برپایی این شبکه پیچیده، صدها میلیون دلار هزینه کرده اند که مبلغ کلانی از آن توسط رژیم ایران تامین شده است.