حماس و جهاد اسلامی در غزه، نواحی مسکونی اسرائیل را هدف رگبار موشک قرار دادند. کسی زخمی نشد

پس از حملات راکتی گسترده ای که شب گذشته از نوار غزه علیه شهرک ها و شهرهای پیرامونی اسرائیل روی داد، ژنرال آویو کوخاوی رئیس ستاد کل ارتش پیش از ظهر امروز (شنبه) یک نشست مشورتی با کارشناسان و دست اندرکاران برای ارزیابی وضع برگزار خواهد کرد.

یکی از بزرگترین حملات موشکی ماه های اخیر از نوار غزه به سوی شهرها و شهرکهای اسرائیلی از شب گذشته آغاز شد و تا سپیده دم امروز ادامه داشت و جمعا ۳۶ فروند راکت و موشک از غزه به سوی اسرائیل شلیک گردید و اهالی نواحی پیرامونی غزه از شامگاه دیروز تا نخستین ساعات بامداد امروز، ساعت های متمادی را در پناهگاه به سر بردند و تنها، در ساعات پیش از ظهر امروز بود که اوضاع تا حدودی آرام گرفت و مردم اجازه یافتند از پناهگاه بیرون آیند.

بیشترین بخش از موشک هایی که به سوی اسرائیل شلیک شد در زمین های بایر سقوط کرد و آسیب جانی و یا زیان مالی وارد نساخت.

در تمام ساعات دیشب، پرنده های نظامی نیروی هوایی اسرائیل بر فراز غزه به پرواز درآمدند و چند هدف نظامی را بمباران کردند.

دو گروه تروریستی حماس و جهاد اسلامی آزادی فلسطین که در غزه فعالیت دارند، ادعا کردند که این حملات موشکی واکنش آنها نسبت به درگیری های خشونت باری است که شب گذشته در خط فاصل بین شرق و غرب اورشلیم بین دو گروه افراطی یهودی و فلسطینی رخ داد که طی آن شماری از افراد نیروهای انتظامی نیز آسیب جزیی دیدند و به بیمارستان منتقل شدند.

از هنگام آغاز ماه روزۀ رمضان، هر شب گروهی از جوانان فلسطینی در یک میدان در خط فاصل شرق و غرب پایتخت گرد می آیند و به اغتشاش می پردازند. به موازات آن ها، گروهی از جوانان متعصب یهودی به درگیری با آن ها می پردازند و نیروهای پلیس می کوشند آن ها را از هم جدا کنند.

فلسطینیان به این اعتراض دارند که در روزهای رمضان، به اهالی فلسطینی کرانه باختری اجازه نمی دهد وارد اورشلیم گردیده و در مسجد الاقصی نماز یگزارند. این اقدام اسرائیل از یک سو به علت ویروس کورونا و از سوی دیگر جلوگیری از عملیات خصمانه و خرابکاری می باشد.

در روزهای اخیر در چند پست بازرسی اسرائیلی، تظاهراتی از سوی این گروه فلسطینی های ساکن کرانه باختری روی داده است.

گروه های ترور فلسطینی و از جمله حزب الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی بیانیه های تهدیدآمیزی علیه اسرائیل انتشار داده و وعده داده اند که از اسرائیل به شدت انتقام خواهند گرفت. احتمال می رود که حملات راکتی گسترده شب گذشته از غزه به سوی خاک اسرائیل، که ساعت های طولانی ادامه داشت، نوعی اجرای این تهدید بوده است.

رئیس ستاد ارتش اسرائیل در نشست امنیتی امروز که علیرغم تصادف با روز شنبه برگزار می شود که در اسرائیل روز تعطیلی و نیایش محسوب می گردد، نشان از وخامت اوضاع دارد.

حملات موشکی علیه مردم اسرائیل در حالی رخ می دهد که ویروس کورونا در ابعاد گسترده در غزه شیوع پیدا کرده و وضع اقتصادی مردم به شدت بحرانی است. احتمال می روز که حماس و جهاد، در پاسخ به تقاضای رژیم ایران به این عملیات تحریک آمیز دست زده اند.

رژیم ایران با استفاده از برخی رویدادهای غیر عادی می کوشد چنین وانمود کند که گروه های نیابتی رژیم، موسوم به “جبهه مقاومت” به انتقام جویی از اسرائیل روی آورده اند.

برخی سیاستمداران جناح راست در اسرائیل، از طرفداران خود خواسته اند که از عملیات خشونت بار دوری جویند. ولی تبلیغات تحریک آمیز در میان اهالی فلسطینی در شرق اورشلیم بسیار قوی است و آنان قصد دارند در روزهای آینده نیز همچنان به آشوب ادامه دهند.

حکومت اسلام گرا در ترکیه که مردم آن کشور و به ویژه کردها را سرکوب می کند، به حمایت از ترور فلسطینی به انتشار بیانیه پرداخت. همزمان دولت های اردن و مصر نیز بیانیه هایی در نکوهش تندروهای اسرائیلی انتشار دادند و از این کشور خواستند افراط گرایان یهودی را مهار کند.

در آخرین گزارش ها آمده است که برخی مراجع بین المللی به اقداماتی پرداخته اند تا بین اسرائیل و حماس میانجیگری کرده و نگذارند که اوضاع در خط مرزی وخیم تر شود.