برای دوازدهمین روز اعتصاب صنایع نفت ایران ادامه دارد و ۳۷ سندیکا، تشکل، کانون کارگری، معلمان، دانشجویی و بازنشستگان در اعلامیه مشترکی از اعتصابهای سراسری کارگران در هفتتپه، هپکو و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی حمایت کردند.
آنان با انتشار بیانیه ای نوشتند: مهمترین و گستردهترین اعتصابهای کارگری سالهای اخیر در هفتتپه، صنایع نفت و گاز و مجتمعهای پتروشیمی در اهواز، آبادان، اصفهان، قشم، ماهشهر، کنگان، لامرد، مُهر، جفیر و دشتآزادگان، نیروگاه برق سبلان، شرکت نصب نیرو در اردبیل و همچنین کارگران صنایع سنگین هپکو در اراک رقم زده شده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «کارگران سالهاست که در چنبره مناسبات استثماری، ستمگرانه و ضد کارگری حاکم گرفتار شده و به شدیدترین شکل ممکن توسط صاحبان سرمایه و کارفرمایان بخش خصوصی و دولتی استثمار میشوند».
آنان در ادامه نوشته اند: سالهاست حکومت اسلامی ایران در بسیاری موارد اعتراضات کارگری را با بازداشت معترضان پاسخ داده است و تاکنون شماری از فعالان کارگری، از جمله در رابطه با شرکت نیشکر هفتتپه با احکام سنگین قضایی مواجه شدهاند.
آگاهان امور در این باره می گویند: زمانی که روح الله خمینی در فرانسه بسر می برد، با فراخوانی کارکنان و کارگران شرکت نفت را برای اعتصابات سراسری دعوت کرد و پذیرفتن این اعتصاب، سقوط حکومت پیشین را شتاب بخشید. اکنون کارگران صنایع نفت هستند که برای ابراز ناخشنودی خود از عملکرد رژیم دست به اعتصابی می زنند و هر روز هم گسترده تر می شود. علاوه بر این اعتصاب ها، رشته اعتصابات دیگری سراسر ایران را فرا گرفته است.