ژنرال «الیعرز ماروم»، ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل، در مقالهای که در روزنامه «اسرائیل هیوم» منتشر شده است، به ارزیابی حمله اخیر حکومت ایران، به کشتی تجاری مِرسِر استریت متعلق به ژاپن و تحت مدیریت شرکت زودیاک پرداخته، و آن را نشانهای از عاجز بودن آن حکومت، در آسیب زدن مستقیم به اهداف اسرائیلی میداند.
به گفته منابع رسانهای وابسته به حکومت ایران، حمله به کشتی «مِرسِر استریت»، در واکنش به حمله چند روز پیش منتسب به اسرائیل، در منطقه القصیر سوریه انجام شد. ظاهراً این رویکرد جدیدی است که در آن رژیم ایرانی قصد دارد به حملات “نیروی هوایی اسرائیل” در سوریه پاسخ دهد.
به گفته نویسنده مقاله، حمله به کشتی، در واقع جعبه دست خالی رژیم ایران را نمایان کرد. اگر آنها در واکنش به حملات اسرائیل در سوریه، به کشتی غیرنظامی متعلق به ژاپن، با پرچم لیبریا و ملوانانی از سراسر جهان حمله کردند- و غیرنظامیانی از بریتانیا و رومانی را کشتند- این قطعاً مدرکی است که نشان می دهد رژیم حاکم بر ایران توانایی آسیب رساندن به اسرائیل را ندارد.
درک این نکته ضروری است که کشتیهای تجاری در سراسر جهان از سیستم شناسایی اتوماتیک (اِی آی اس) استفاده میکنند که در آن مکان خود را مشخص میسازند، به طوری که در هر لحظه میتوان دانست آنها کجا هستند. علاوه بر این، کشتیها، در صورت هدف قرار گرفتن، به سایر کشتیها هشدار میدهند که مورد حمله واقع شدهاند. – بنابراین اگر حمله اول با شکست مواجه شد، ایرانیان بلافاصله اطلاعات مربوط به آن را دریافت کرده و پهپاد دوم را راه اندازی می کنند. عملیات پهپادی انتحاری برای ضربه زدن به چنین کشتی بی دفاعی، یک عملیات نسبتا آسان است و به جمع آوری و آماده سازی اطلاعات نیاز ندارد.
در ادامه این مقاله آمده است: «اسرائیل مدت زیادی است که در حوزه دریایی فعالیت نمیکند، بنابراین حمله ایران به عنوان یک شگفتی تلقی شد. جهان غرب، که آزادی کشتیرانی و تجارت جهانی برای آن بسیار مهم است، نمی تواند نسبت به حمله اخیر رژیم ایران بی تفاوت بماند و با استفاده از ابزارهای دیپلماتیکی که در اختیار دارد به این حمله پاسخ خواهد داد.
ایرانیها به احتمال زیاد از حملات بیشتر به کشتیها خودداری خواهند کرد و بنابراین به کارزار خود در این عرصه پایان میدهند.»
نویسنده مقاله معتقد است که “اسرائیل برای جلوگیری از تشدید اوضاع، باید از واکنش در عرصه دریایی خودداری ورزد، چراکه دولت اسرائیل یک سیاست روشن و منسجم برای مبارزه با قاچاق سلاحهای پیشرفته برای حزبالله و پروژه موشکهای نقطه زن و جلوگیری از استقرار رژیم ایران در سوریه دارد. در این مبارزات که سالها به طول انجامیده است، اسرائیل دست بالا را دارد. اسرائیل باید تلاش رژیم ایران برای استقرار در سوریه و پروژه موشکهای دقیق را به صورت مخفیانه تضعیف کند.”