حمید نوذری:  سازمان ملل از پناهجویان حمایت نمی کند و مسئولیت آنان را در بسیاری از کشورها به سازمان مهاجرت داده است 

سازمان ملل متحد بیستم ژوئن هر سال را “روز جهانی پناهندگان” اعلام کرده است. این روز به یاد انسان‌هایی نام‌گذاری شده که پیگرد، جنگ، ترور یا فاجعه‌های طبیعی آنان را از خانه و کاشانه رانده است.

حمید نوذری،‌ مسئول کانون پناهندگان ایرانی و افغانستانی در برلین، ددر گفتگو با صدای آمریکا در این باره گفت :  شرایط پناهجویان در ترکیه و یونان وحشتناک و فاجعه‌آمیز است .

او در ادامه افزود: «آخرین آمار ایرانیان پناهجو در ترکیه نشان دهنده آن است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، دستکم ۳۱ هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده‌اند آماری که به گفته آقای نوذری با وجود شیوع ویروس کرونا در شش ماه نخست سال جاری میلادی می‌تواند از مرز ۳۲ هزار ایرانی متقاضی پناهندگی گذشته باشد».

نوذری گفت:  پیش از شیوع کرونا،‌ به طور متوسط سالانه دستکم ۵ هزار ایرانی در کشور ترکیه درخواست پناهندگی داده‌اند و منتظر سرنوشت خود هستند.

او  افزود، از حدود پنج سال پیش سازمان ملل عملا نقشی در پذیرش و مصاحبه با پناهجویان در ترکیه ندارد و آن را به سازمان مهاجرت ترکیه تحویل داده و در حال حاضر وضعیت پناهجویان در ترکیه نسبت به گذشته بدتر شده است.

سازمان ملل، در گرجستان هم  این انتقال مسئولیت به وزارت مهاجرت این کشور داده است و شوربختانه شمار زیادی از پناهجویان ایرانی در این کشور دیپورت شده اند و تحت فشارند، بسیاری از آنان به علت  دریافت پاسخ منفی از سوی دولت این کشور مجبورند که به ایران بازگردند .

نوذری  نبود قوانین دموکراتیک، مشکل مسکن و پوشش‌های اولیه و طولانی بودن زمان انتقال پناهجویان از ترکیه به کشور سوم را فاجعه آمیز اعلام کرد.

حمید نوذری،‌ مسئول کانون پناهندگان ایرانی و افغانستانی در برلین در ادامه وضعیت پناهجویان در کشور یونان بخصوص در جزایر دور از پایتخت یونان را فاجعه‌آمیز خواند و گفت: «کشورهای اروپایی عملا نتوانسته‌اند یک تصمیم جدی برای پذیرش پناهجویان یونان و بخشی از پناهجویان در ترکیه بگیرند و مسبب این فاجعه دولت‌های سیاسی هستند.»

مسئول کانون پناهندگان ایرانی و افغانستانی در برلین گفت:‌ «در کشورهای همسایه ایران و در ترکیه، همکاری مستقیم و غیر مستقیم طرفداران مذهبی ایران عملا زمینه را برای بسیاری از فعالان سیاسی تنگ کرده است، ‌دزدیدن افراد،‌ ضرب و شتم آنها‌، همکاری با پلیس ترکیه برای دستگیری» و هر از گاهی «انتقال پناهجویان به ایران وضعیت را برای پناهجویان در ترکیه به شدت ناامن کرده است.»

پیشتر نیز  همسر افشین سهراب‌زاده، زندانی سیاسی سابق و پناهجوی ایرانی ساکن ترکیه که در خطر بازگردانده شدن به ایران قرار گرفته بود گفته است  که دولت ترکیه بدون هیچ مدرکی او را به «اقدام علیه امنیت ملی کشور ترکیه محکوم کرده است و با همین اتهام می‌خواهند او را به ایران دیپورت کنند».