حکومت اسلامی ایران با استفاده از هرج و مرج بین المللی و برپایی دولت رئیسی، گام دیگری به ساخت بمب اتمی نزدیک شده است

ایالات متحده نخستین کشور جهان بود که نسبت به گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ادامه فعالیت‌های هسته ای رژیم ایران واکنش نشان داد و آن را رویدادی خطرناک دانست. محافل امنیتی اسرائیل نیز به شدت از این وضع ابراز نگرانی می کنند، ولی هنوز واکنش رسمی نشان نداده‌اند.

در آخرین گزارش آژانس آمده است که رژیم ایران در گام دیگری از نقض تعهدات برجامی، به تولید اورانیوم فلزی ادامه می‌دهد و تا کنون با استفاده از اورانیومی که تا سطح ۲۰ درصد غنی شده، توانسته است ۲۰۰ گرم اورانیوم فلزی بسازد.

با آن که این اقدام رژیم ایران نقض آشکار تعهدات آن در چارچوب برجام می‌باشد، و عملا خروج از آن تلقی می‌شود، ولی ادعا دارد که هدف از این کار امور مسالمت آمیز است و ایران می خواهد به ساخت صفحه سوخت اتمی دست یابد که در کوره‌های اتمی خود بکار اندازد.

این ادعا قاطعانه رد می‌شود. زیرا اورانیوم فلزی یکی از ضروریات تولید بمب هسته‌ای می‌باشد که البته در تامین سوخت کوره‌های اتمی نیز کاربرد دارد. اما در توافق ایران و روسیه که برای ساخت و سرپرستی کوره اتمی بوشهر امضا شده، آمده است که سوخت این نیروگاه منحصرا توسط روسیه تامین می‌شود. رژیم ایران هنوز هیچ کوره اتمی دیگری ندارد که به این گونه سوخت محتاج باشد. در گذشته نیز رژیم بارها ادعا کرد که قصد احداث هشت تا نه کوره دیگر را نیز دارد ولی هرگز برای انجام آن هیچ گام عملی برنداشت.

با این همه، برخی کارشناسان می‌گویند که هنوز رژیم تا ساخت نخستین بمب اتمی خود فاصله دارد و دست کم یک مرحله دیگر را نیز باید بگذراند.

در واکنش رسمی دولت آمریکا آمده است که رژیم ایران باید فورا نقض  تعهدات برجامی را متوقف سازد و به رعایت کامل آن باز گردد. و گفتگوهای برجامی با ایالات متحده را از سر گیرد.

کارشناسان امنیتی اسرائیل اقدام رژیم ایران را رفتاری خطرناک دانسته و گفته اند که فاصله رژیم تا ساخت بمب هسته ای را کوتاه تر می کند و جهان نمی تواند نسبت به آن بی اعتنا بماند.

ولی برخی کارشناسان امور ایران می گویند که رژیم هنوز به مرحله ساخت عملی بمب نرسیده و حتی هنوز همه توصیه های قطعنامه مجلس در مورد انجام پیشرفت های اتمی محقق نشده است.

برخی از کارشناسان غیر اسرائیلی نیز بر این گمان هستند که رژیم با این شیوه نقض تعهدات برجامی، می خواهد اهرم فشار موثری علیه ایالات متحده ایجاد کند تا هرچه زودتر تحریم ها بردارد و خود نیز به برجام باز گردد.

رژیم ایران از چند ماه پیش، بازرسان بین المللی را از انجام تفتیش در تاسیسات اتمی خود بازداشته و همچنین اعلام کرده که حاضر نیست فیلمهای دوربین های مدار بسته در تاسیسات اتمی خود را در اختیار این بازرسان قرار دهد. بیم آن میرود که حکومت ایران، به دور از این نظارات های بین المللی، با سرعت به سوی ساخت بمب پیش می رود و این امر خطر رویارویی نظامی رژیم با اسرائیل را افزایش می دهد.

ایالات متحده در حال حاضر در انتظار آن است که دولت آخوند رئیسی به طور رسمی برپا گردد تا ادامه مذاکرات برجامی امکان پذیر شود. ولی برخی کارشناسان می گویند که بعید می نماید دولت ئریسی حاضر شود به میز مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده باز گردد.

برخی منابع خبری در تهران گفته اند که احتمال دارد رژیم ایران راهی را برای فروش بخشی از نفت خود یافته باشد، زیرا اکنون مدتی است که از شکایات بلندپایگان رژیم در مورد مشکلات مالی کاسته شده است.