سرپرست عملیات مقابله با کرونا در پایتخت، انجام “تست خصوصی کرونا”، در تهران را تایید کرد، ولی در عین حال هشدار داده گفت: «این تستها به دلیل وجود میزان بالای “منفی کاذب”، برای کسانی که آن را انجام میدهند فقط امنیت کاذب و گذرا ایجاد میکن».
از آنجا که حکومت توانایی انجام آزمایش کورونا در ابعاد گسترده و برای یک شمار بزرگ از افراد را ندارد، ایرانیانی که از قدرت پرداخت برخوردار هستند، برای انجام آزمایش، به بخش خصوصی مراجعه می کنند.
در روزهای اخیر گزارشهای مختلفی درباره افزایش “تست خصوصی” با قیمتهای بالا منتشر شده است که عموم مردم امکان پرداخت هزینههای آن را ندارند. علیرضا زالی، دومین مقامی است که وجود تست خصوصی را تایید کرد و به لحاظ پیامدهای بهداشتی درباره آن هشدار داد اما هیچ یک از مقامهای مسئول تاکنون درباره جنبههای تبعیضآمیز تست خصوصی کرونا سخنی نگفتهاند.
این در حالی است که از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، تستهای ویژه برای شماری از مقامهای حکومتی، دولتی و نمایندگان مجلس انجام شده است، در مقابل وزارت بهداشت انجام تست برای بیماران مشکوک به کرونا را منحصر به بروز علایم شدید ابتلا به کرونا کرد که در بسیاری موارد بعد از وخامت حال بیماران در بیمارستانها انجام میشود و در مواردی حتی تا بعد از کرونا و مرگ بیمار صورت نمی گیرد.
فاصله طبقاتی در ایران نه تنها بر نحوه درمان و مقابله با کورونا بین ندارها و دارها در ایران تاثیر گذاشته بلکه بر نوع خدمات تحصیلی آنان نیز بی تاثیر نبوده.
در رسانه های اجتماعی نوشته شده که آموزش و پرورش برای بچه پولدارها اپلیکیشنهای مختلف، معرفی کرده و این دسته از دانش آموزان با داشتن اینترنت پر سرعت و تلفن همراه هوشمند قادرند از راه دور ادامه تحصیل بدهند. این در حالی که اوضاع اقتصادی بسیاری از خانواده ها برای تامین هزینه بستههای اینترنت با مشکل جدی روبرو شدند. مشکلی که عدالت آموزشی را زیر سوال برده، عدالتی که البته پیش از تعطیلی کرونایی هم چندان وجود نداشت و حالا با وجود آموزش مجازی مطلقا وجود ندارد.
با این وضعیت آموزش بسیاری از دانش آموزان متوقف شده است و معلوم نیست بعد از بازگشایی مدارس این دانش آموزان چه وضعیتی را باید تجربه کنند. عقبافتادگی تحصیلی برای دانشآموزان میتواند بهای یکسال عقب افتادگی تحصیلی را به دنبال داشته باشد.