حکومت ایران، انفجار در کشتی جاسوسی “ساویز” را علاوه بر اسرائیل، به یک کشور دیگر هم نسبت می دهد

یک سامانه خبری وابسته به نیروهای امینی حکومت اسلامی به نام “نورنیوز” نوشت که علاوه بر اسرائیل، یک کشور دیگر منطقه نیز در آسیب رسانی به کشتی ساویز در دریای سرخ دست داشته است. این کشتی، به گفته مقامات رژیم ایران، از آن جهت در آن دریا مستقر شده بود که امنیت کشتیرانی ایران را در برابر راهزنان دریایی تامین کند. ولی همه منابع اطلاعاتی اسرائیلی و غربی می گویند که ساویز در واقع یک پایگاه شناور امور جاسوسی سپاه پاسداران و انبار اسلحه ای برای تروریست های منطقه ای و به ویژه گروه تروریستی حوثی های یمن بوده که اکنون چهار سال است می کوشد بر آن سرزمین مسلط شود.

تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که رژیم ایران، در متهم ساختن کشورهای دیگر و به ویژه اسرائیل در جریان این انفجار با احتیاط رفتار می کند. فردای روز حادثه، رژیم ایران اعلام کرده بود که چگونگی ماجرا را بررسی می کند. در آن هنگام ادعا شد که ساویز یک کشتی بازرگانی بوده است. ولی پس از آن تایید کردند که ساویز ماموریت امنیتی نیز داشته و کالایی حمل نمی کرده است.

اکنون رژیم ادعا می کند که نه تنها اسرائیل عامل این انفجار بوده، بلکه کشورهای دیگر نیز در آن دست داشته اند. این ادعا از یک سو از بار مسئولیت رژیم ایران برای انتقام جویی از اسرائیل می کاهد و همزمان بهانه ای به دست رژیم می دهد که عربستان را متهم به سوء قصد سازد و یاری رسانی به حوثی ها برای آسیب رسانی به عربستان را موجه جلوه دهد.

روزنامه نیویورک تایمز نوشته بود که اسرائیل پیش از این مین گذاری، قصد خود را به آگاهی ایالات متحده رسانده بود.

وزیر دفاع اسرائیل، بنی گانتس که در این زمینه از وی پرسش شد، مستقیما به وقوع انفجار در ساویز اشاره ای نکرد و تنها گفت که اسرائیل برای دفاع از امنیت خود و خنثی کردن برنامه دشمنان، به اقدامات لازم دست می زند.

در ماه های اخیر دو کشتی بازرگانی اسرائیلی در دریای عُمان و دریای عرب هدف حملات ناشناس قرار گرفتند و آسیب جزیی دیدند که اسرائیل، سپاه پاسداران رژیم ایران را عامل آن ها دانست. چندی بعد نفتکش رژیم ایران در نزدیکی بندر لاذقیه سوریه آسیب دید.

رسانه های غربی نوشتند که ایران و اسرائیل به جنگ کشتی ها علیه یکدیگر پرداخته اند. همین رسانه ها پیشتر نوشته بودند که در دو سال اخیر دست کم ۱۲ شناور معلق به حکومت ایران، در آب های بین المللی دچار آسیب شده اند که به اسرائیل نسبت داده شد.

“نور نیوز” در گزارش خود گله کرد که چرا آسیب رسانی به کشتی “ساویز” در رسانه های خارج از ایران، “یک اقدام تلافی جویانه” توصیف شده است.

یک مقام دیگر رژیم ایران نیز انفجار در ساویز را یک اقدام تروریستی توصیف کرد و این در حالی که خود رژیم ایران بارها موجب انفجار در نفتکش ها و کشتی های بازرگانی در داخل خلیج فارس و یا در آب های بین المللی شده ولی همیشه مسئولیت آن را انکار کرده است.

نور نیوز در ادامه گزارش خود، از قول یکی از سرنشینان ساویز نوشت که یک روز پیش از انفجار، یک پهپاد ناشناس به مدت بیش از یک ساعت بر فراز این کشتی به گشت پرداخت و همچنین رفت و آمد قایق های نظامی تندرو در اطراف آن احساس گردید.

در ماه های گذشته، با کمک اطلاعات راداری که از کشتی ساویز در اختیار چریک های حوثی قرار گرفت، آن ها دو بار به سوی نفتکش های عربستان سعودی موشک شلیک کردند.